Hlavní obsah

Rostislav Vlach - další český trenér působící na Slovensku

BRATISLAVA

Rostislav Vlach se stal trenérem hokejistů HC Nitra. Vedení mužstva se rozhodlo vyměnit dosavadního trenéra Ivana Dorniče po čtyřech prohrách v řadě. "Nejsme spokojeni s výkony mužstva a jeho připraveností na sezónu. Rostislavu Vlachovi jsme nabídli dvouletou smlouvu," uvedl prezident klubu Ján Plandora.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rostislav Vlach (vpravo na archivním snímku ještě coby hráč Vsetína).

Článek

Vlach je po Antonínu Stavjaňovi (Trenčín) a Ladislavu Svozilovi (Zvolen) třetím českým trenérem působícím v probíhajícím ročníku slovenské extraligy. Vlach v minulosti na Slovensku působil jako hráč v klubech HK 36 Skalica a HKM Zvolen. Se Zvolenem získal v roce 2001 titul mistra Slovenské republiky. Jako trenér začínal ve Vsetíně.

Vedení klubu v Nitře od Vlacha očekává umístění minimálně do šestého místa. "Jsem přesvědčený, že je to reálné. Mužstvo je schopné hrát hokej, který toto umístění zabezpečí," uvedl Vlach, který sledoval poslední zápasy Nitry z tribuny. Jeho asistentem se stal Jan Neliba.

Za posledních osmnáct měsíců je to v Nitře už čtvrtá výměna trenéra. V březnu 2006, v průběhu semifinálové série se Žilinou, byl nečekaně odvolaný český trenér Antonín Stavjaňa. Vedení klubu ho obvinilo, že v průběhu série jednal o svém působení v jiném klubu. Stavjaňa v dalším ročníku nastoupil jako trenér v Trenčíně. V Nitře ho nahradil Ján Jaško, na prahu nového ročníku nejvyšší soutěže však na střídačku přišel Rudolf Uličný, kterého ještě v listopadu 2006 vystřídal Ivan Dornič.

Reklama

Související témata: