Hlavní obsah

Česká osmička ve švédské lize

PRAHA

Jako poslední z elitních evropských ligových soutěží odstartovala v pondělí švédská hokejová liga, v níž bude účinkovat celkem osm českých hokejistů. Marušák a Tenkrát ale do soutěže naskočí až v polovině října, kvůli přísným daňovým zákonům v zemi totiž mají kontrakty jen na šest měsíců a zatím pomáhají Vítkovícím, resp. Kladnu v domácí extralize.

Článek

Centr Hrdina si zase odskočil na čtyři zápasy do finského Turku, ale už v pondělí hrál v Jönköpingu za domácí HV 71 proti Frölundě, která je místními médii považována za největšího favorita soutěže, byť titul obhajuje Färjestad.

Nejlepší střelec minulého ročníku Brendl odešel z Mory do Brynäs. Nejvýraznější česká stopa zůstává i po odchodu trenéra Lenera do Düsseldorfu v mužstvu Lulea, kde zůstali Skrbek s Chabadou. Odhady odborníků jim ale přisuzují starosti se záchranou, podobně jako týmu Skelleftey, kde získal nové angažmá Jan Novák. Nováčkem je celek Södertälje z předměstí Stockholmu.

Čeští hokejisté ve švédské lize
Pavel Skrbek (obránce, Lulea), Jan Novák (obránce, Skelleftea), Jiří Marušák (obránce, Djurgaarden), Jan Hrdina (útočník, HV 71), Pavel Brendl (útočník, Brynäs), Martin Chabada (útočník, Lulea), Ivan Huml (útočník, Mora), Petr Tenkrát (útočník, Timra).
Výsledky, 1. kolo
HV 71– Frölunda 6:5, Linköping–Timra 3:2, Södertälje–Mora 2:1.

Reklama

Související témata: