Hlavní obsah

Kvůli nařízení IIHF přišel Tenkrát ve Švédsku jen o jeden zápas

Spor kolem platnosti dvouleté smlouvy Petra Tenkráta ve švédské Timře se už vyřešil. Mezinárodní hokejová federace českému útočníkovi zakázala start v úterním utkání na ledě Luley kvůli tomu, že Tenkrát loni před odchodem do Bostonu uzavřel dvouletou smlouvu s Bernem. Ve čtvrtek už hráč, jenž sezonu zahajoval v dresu Kladna, nastoupil k utkání s Brynäs. Dokonce skóroval, ale porážce 3:5 nezabránil.

Článek

Hráčova zástupce Jiřího Hamala zákaz startu pro Tenkráta zaskočil. Rychlonohý útočník už v úterý odjel s novými spoluhráči k zápasu, ale pak se dozvěděl o nečekaných problémech. "Zamítl to někdo z IIHF, ani nevíme přesně kdo. Nikdo není schopen vysvětlit novou smlouvu mezi NHL a IIHF o odchodu hráčů do zámoří," popisoval ve čtvrtek ČTK situaci.

Fakt, že Tenkrát nastoupil ve třinácti zápasech za mateřské Kladno, protože do Švédska odjížděl kvůli tamním přísným daňovým zákonům až v polovině října, nikomu nevadil. Zástupci IIHF se ozvali až po jeho přesunu do Skandinávie. "Při první smlouvě s Kladnem v jedné členské zemi IIHF to nevadilo a při další s Timrou v druhé se ozvou, že patří Bernu. To je opravdu bordel," zlobil se Hamal.

Podle něj měla být řešením dohoda mezi oběma kluby. "Pravděpodobně se budou muset domluvit a Timra možná bude muset zaplatit nějaké odstupné," uvedl ještě před tím, než se ve čtvrtek situace opravdu vyřešila.

Se švýcarským klubem se Tenkrát dohodl na angažmá loni v dubnu po dlouholetém působení v Kärpätu Oulu, ale těsně před vypršením termínu odchodů do NHL v polovině června podepsal roční kontrakt s Bostonem. Po sezóně se stal nechráněným volným hráčem a zamířil do Evropy.

Reklama

Související témata: