Hlavní obsah

Jašin byl připraven reprezentovat, v nominaci se ale neobjevil

JAROSLAVL

V létě se hvězdný útočník Alexej Jašin dohodl na kontraktu s ruským klubem Lokomotiv Jaroslavl a v jeho dresu měl být ozdobou a tahákem celé superligy. Jeden z nejlépe placených hráčů soutěže ale zatím příliš důvodů ke spokojenosti nemá. Lokomotiv je v tabulce ligy až pátý, Jašin se málem neobjevil ani ve výběru hvězd soutěže a pro nadcházející turnaj Karjala ve Finsku s ním trenéři sborné nepočítají.

Článek

"A co na to mohu říci? Tahle otázka nepřísluší mě, ale tomu, kdo dává národní tým dohromady. Já jsem připraven reprezentaci pomoci," odpověděl Jašin na otázku, proč není v nominaci na Karjalu, ruskému serveru gazeta.ru po pondělním vítězství Jaroslavle 3:1 na ledě Spartaku Moskva. V něm vstřelil vítězný gól a na další branku přihrál.

V dosavadních 22 zápasech zatím Jašin nasbíral sedmnáct kanadských bodů za šest branek a jedenáct přihrávek. V klubovém bodování je lepší jen Alexej Michnov, ale v rámci ligy to nestačí ani na první patnáctku. Možná i proto zpočátku chybělo jméno Jašin v užší nominaci na utkání hvězd soutěže, které se bude hrát 4. listopadu v Mytišči. Objevil se tam až dnes v rozšířené verzi.

"Nevím, proč jsem tam chyběl. Ale nijak zvlášť jsem se tím nezabýval, není to až tak důležité. Snažím se koncentrovat na Lokomotiv a dělám vše, co je v mých silách, abych týmu pomohl," nedělá si z toho nervy Jašin.

Jenže ani Lokomotivu se příliš nedaří, na pátém místě ztrácí na vedoucí Ufu už dvanáct bodů. To je na mužstvo, které mělo před sezónou i díky Jašinovi a českému forvardovi Zbyňku Irglovi vysoké ambice, poněkud málo. "Je třeba hrát lépe. Každý chce být mezi prvními třemi, to je jasné. Až zlepšíme hru, přijdou i výsledky," věří Alexej Jašin.

Reklama

Související témata: