Hlavní obsah

Hokejový trenér Lener byl odvolán od týmu Düsseldorfu

DÜSSELDORF

Čtyři porážky za sebou připravily trenéra Slavomíra Lenera o místo na lavičce hokejistů Düsseldorfu. Bývalý reprezentační kouč, jeden ze strůjců historického úspěchu v Naganu, byl od týmu DEG Metro Stars odvolán. Osminásobný německý mistr o tom informoval na svém oficiálním webu.

Článek

Dvaapadesátiletý Lener podepsal v létě v Düsseldorfu roční smlouvu. Osudnou se mu stala sobotní porážka 4:5 s Frankfurtem, která byla pro ambiciózní tým už čtvrtou po sobě. Lenerova pozice byla navíc v ohrožení už od pátečního regionálního derby s Krefeldem, které Düsseldorf prohrál 4:6.

"Je to pro mě něco jiného, nikdy se mi nic podobného nestalo. Samozřejmě mě mrzí, jak to v Düsseldorfu dopadlo. Ale nenaděláte nic. I takový bývá hokej," řekl Lener v rozhovoru pro server hokej.cz. "Není to příjemná situace. Chtěli jsme dělat lepší výsledky a být v tabulce výš, jenže neustále jsme měli potíže se zdravotními výpadky hráčů. Pravidelně nám chyběli tři až čtyři, sestavu jsme lepili, jak to jen šlo," podotkl.

Lener věřil, že během reprezentační pauzy se dá tým dohromady, ale on už se na tom podílet nebude. "Chtěli jsme to s asistentem zlomit. Přiblížila se reprezentační pauza, během ní bychom se dali pořádně dohromady. Byl jsem přesvědčený, že to dokážeme. Pokud je mužstvo kompletní, má sílu. Konečně jsme se vyhrabali z nejhorších problémů a najednou přišlo tohle. Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě uvolnění z funkce nemrzí," přiznal.

Lener tušil, že k tomu dojde

Tušil však, že k odvolání může dojít. "Německo je specifické, tlaky jsou tady veliké. Trenér se neustále cítí v ohrožení. Prohrajete jeden dva zápasy a hned se spekuluje, co se stane," dodal.

Aktuálně osmý tým německé ligy převezme do konce sezóny manažer Lance Nethery, jenž už v minulosti vyhrál třikrát mistrovský titul s Mannheimem. "V dosavadních dvaceti zápasech jsme nepředváděli konstantní výkony. Po sportovní stránce jsme zůstali daleko za naším očekáváním," uvedl Nethery.

Lener přišel do Düsseldorfu po dvou sezónách strávených ve švédském celku Lulea. Respektovaný odborník má za sebou také dvě angažmá u české reprezentace i ve Spartě Praha, působil také jako asistent u týmů NHL Calgary Flames a Florida Panthers.

Reklama

Související témata: