Hlavní obsah

Karalahti je ve vazbě kvůli vyšetřování obchodu s drogami

HELSINKY

Finský hokejový obránce Jere Karalahti byl v úterý zatčen při tréninku v Oulu a byl převezen do ve vazby v Espoo poblíž Helsinek. Podle médií policie zadržela dvaatřicetiletého bývalého hráče Los Angeles a Nashvillu v souvislosti s rozsáhlým vyšetřováním obchodu s kokainem a amfetaminem.

Článek

Mezi zadrženými je podle deníku Helsingin Sanomat i několik členů motorkářských gangů z Helsinek a nedalekého města Lohja. Podle policie se do páteční půlnoci rozhodne, zda Karalahti zůstane ve vazbě.

Policisté tají, z čeho má být hokejista obviněn i kdy se měl provinění proti zákonům dopustit. Údajně to prý ale nesouvisí s žádným aktuálním prohřeškem, protože vyšetřování začalo už loni v létě.

Karalahti mluvil o svých zkušenostech s drogami v lednu 2002 při působení v zámoří pro Sports Illustrated. Vyprávěl tehdy i o svém zatčení za držení marihuany, amfetaminu a heroinu v roce 1996 a prohlásil, že už je pět let 'čistý'. Nicméně v srpnu 2002 byl potrestán šestiměsíčním trestem v NHL za porušení programu boje proti návykovým látkám; nešlo však o drogy, ale o alkohol.

Karalahtiho krátká kariéra v NHL tak skončila po třech sezónách a talentovaný rebel se vrátil do IFK Helsinky, kde odehrál předchozí roky. Před touto sezónou podepsal smlouvu s finským mistrem Kärpätem Oulu a klub si hlídal, zda se bude chovat řádně. Bývalá opora finské reprezentace navštěvovala pravidelně lékařské prohlídky, které by odhalily požití alkoholu či drog.

Reklama

Související témata: