Hlavní obsah

Straka by si přál v Čerepovci výraznější prosazení

HELSINKY

Do Čerepovce přišel Josef Straka z Raumy jako ten, kdo dokáže góly dávat i na ně přihrávat. Druhý nejproduktivnější hráč minulého ročníku finské ligy se ale zatím ve 20 zápasech ruské nejvyšší soutěže trefil jen třikrát a přidal šest asistencí.

Článek

V klubu určitě ode mne očekávají výraznější příspěvek do kanadského bodování a já bych si to přál taky, ale nemám takový prostor na ledě jako v Raumě. Tam jsem hrál i pětadvacet minut, v Čerepovci točíme pořád čtyři kompletní pětky. Těžko pak chytám tempo, navíc je hodně složité se prosadit v lize, kde se tak hodně brání,“ přiznává 29letý útočník, který navíc nastupuje na netradičním postu.

„Byl jsem zvyklý hrát centra, jenže Rusové mě za všech okolností vedou jako křídlo, a i když se různě přehazují útoky, stále zůstávám na kraji útočné formace,“ krčí rameny. „Naštěstí těsně před reprezentační pauzou za mnou přijeli kamarádi z Prahy v čele s Bohdanem Tůmou, který chodí za kluky i na Spartě do kabiny. Řekl jsem, ať sáhne Tonovi na hokejky a přiveze mi střeleckej prach. Vyšlo to, hned jsem dal dva góly proti moskevskému Dynamu a v klubu říkali, že kluci budou muset jezdit častěji,“ usmívá se Straka, jemuž náladu v Čerepovci vylepšují i tři čeští spoluhráči.

„Hodně si vyhovíme, společně koukáme na českou televizi nebo dáme i karty a je hned úplně jiná nálada. Chodíme i hodně na suši. Jakmile se ale nedaří týmu, tak je to okamžitě na nás, protože se kouká prvně na cizince,“ přiznává Straka. „Naštěstí nad námi zatím drží ochrannou ruku manažer Jakovenko, který kdysi hrával za Slavii,“ vypráví Straka, podle nějž je cílem Čerepovce začít play off doma. „To znamená skončit do osmého místa, zatím jsme o bod devátí. Máme teď i zrušenou bázu, protože jsme hráli dobře. Tak doufám, že to vydrží, nikomu se tam nechce,“ dodal.

Reklama

Související témata: