Hlavní obsah

Advocaat zůstává trenérem Petrohradu, smlouvu prodloužil o rok

PETROHRAD

Dick Advocaat zůstane trenérem fotbalistů Petrohradu, s kterými letos vyhrál ruskou ligu. Šedesátiletý nizozemský kouč se dnes podle agentury Reuters dohodl s funkcionáři Zenitu na prodloužení smlouvy o další rok.

Článek

Advocaat přitom v létě uzavřel předběžnou dohodu s australskou federací, že pomůže její reprezentaci v boji o účast na mistrovství světa 2010. Nakonec ale změnil názor, podle ruských médií i proto, že mu zástupci Zenitu slíbili výrazně vyšší plat a dost peněz na nákup posil pro zápasy v Lize mistrů.

Za příští rok v Petrohradu by si měl Advocaat vydělat přes čtyři milióny dolarů (asi 72 miliónů korun); díky tomu bude bývalý trenér nizozemské a korejské reprezentace nejlépe placeným koučem v ruské lize. Zenit letos získal titul po 23 letech, v posledním kole o něm rozhodl gól českého fotbalisty Radka Šírla.

Australské funkcionáře Advocaatovo jednání nemile překvapilo, služeb renomovaného kouče se však nechtějí vzdát. "Jednáme s Dickovými právníky i Zenitem," řekl v minulém týdnu výkonný ředitel svazu Ben Buckley. Ředitel ruského klubu Konstantin Sarsania ve středu připustil, že po dohodě s trenérem musí Zenit ještě vyřešit otázku kompenzace Australanům.

Reklama

Související témata: