Hlavní obsah

Obránce Kántor skončil v Düsseldorfu, jde do Jokeritu Helsinky

DÜSSELDORF

Český hokejový obránce Robert Kántor předčasně končí své angažmá v Düsseldorfu a ve zbytku sezóny bude působit v Jokeritu Helsinky. Třicetiletý bek skončil v německém celku DEG Metro Stars, jehož lavičku přednedávnem opustil trenér Slavomír Lener, po vzájemné dohodě a podle slov agenta Aleše Volka by se v neděli měl hlásit ve Finsku na tréninku Jokeritu.

Článek

"Mezi námi a ním to prostě neklapalo. Nepředvedl výkon, jaký jsme od něj očekávali. Ani on sám nebyl se svým výkonem u nás spokojený," řekl ve čtvrtek trenér a generální manažer týmu Lance Nethery agentuře DPA. Jeho slova potvrdil i Volek. "Spolupráce nefungovala podle jejich představ a asi si od Roberta slibovali více. Kanadský styl, kterým se v Německu hraje, ale ani nebyl pro něj nejlepší," uvedl Volek pro ČTK.

Třicetiletý Kántor, který do Düsseldorfu přišel na Lenerovo přání před začátkem sezony, odehrál za aktuálně sedmý celek německé soutěže 20 zápasů, v kterých vstřelil dvě branky a připsal si tři asistence.

Důrazný bek přišel do Německa z Färjestadu, s kterým v uplynulé sezóně postoupil do semifinále švédské ligy. Před jejím začátkem však zažil podobnou situaci jako nyní, když jej nečekaně ze svých služeb uvolnily Pardubice.

Rodák z Brna se tak stane pátým českým hráčem v nejvyšší finské soutěži. Trojice Michal Broš, Ondřej Kratěna a Jan Novák momentálně obléká dres Kärpätu Oulu a brankář Alexander Salák působí v TPS Turku. Pro Kántora však nebude finská liga novinkou, neboť v minulosti hrál za IFK Helsinky a Tapparu Tampere.

Reklama

Související témata: