Hlavní obsah

David Moravec se asi vrací do extraligy, zájem má Třinec

PRAHA

Olympijský vítěz a dvojjnásobný mistr světa David Moravec se pravděpodobně vrací do české ligy. Německý Wolfsburg totiž ztratil o jeho služby zájem. Čtyřiatřicetiletého hokejistu by chtělo získat více klubů z české nejvyšší hokejové soutěže, nejpravděpodobněji vypadá přestup do Třince.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Wolfsburg je v problémech. Ve čtyřiadvaceti zápasech nasbíral pouhých 23 bodů a je na třetím místě od konce tabulky německé hokejové ligy. „Trenér je pod tlakem a začal sázet na své oblíbence. David se vrací do extraligy. Chce hrát doma. Už se nacestoval s rodinou až dost,“ řekl pro deník Sport hráčův zástupce Vladislav Hamrla.

Do boje o získání zkušeného hráče se pustilo hned několik klubů z extraligy. Nejvážnější zájem má Třinec. „Tak zkušeného hráče bych určitě uvítal. V naší současné situaci by nám nepochybně pomohl. Víme, že se David vrací, ale určitě o něj bude stát víc celků,“ řekl trenér Ocelářů Jiří Juřík.

Ani samotný hráč není se svým působením v německé lize spokojen. „Samozřejmě to tady není ideální. Nedaří se nám,“ řekl pro stejný plátek Moravec.

Bývalý reprezentační útočník ve své kariéře působil kromě českých klubů také v ruské Jaroslavli, švédském Malmö a finské Hämeenlinně.

Reklama

Související témata: