Hlavní obsah

Hokejový trenér Říha by se mohl vrátit do ruské superligy

PRAHA/MOSKVA

Český hokejový trenér Miloš Říha by se mohl po roce a půl vrátit do ruské superligy. Kouč, který byl na konci listopadu odvolán ze střídačky extraligových Pardubic, patří podle ruských médií mezi kandidáty na post trenéra Spartaku Moskva. Tomu se v superlize nedaří, je až osmnáctý a podle tisku přijde v nadcházející reprezentační přestávce o místo Valerij Bragin.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Sovětskij Sport uvedl, že Říha je hlavním kandidátem. "Pokud vím, jsem mezi pěti zahraničními a asi dvanácti ruskými trenéry. Těžko říci, jak se představitelé Spartaku rozhodnou. Teď k tomu nemohu nic říci, protože prostě netuším. Ale je možné, že by se to už v neděli mohlo rozhodnout," řekl Říha internetovému serveru hokej.cz.

Zkušený kouč vedl v Rusku v sezóně 2005/06 Chimik Voskresensk, který se poté přestěhoval do Mytišči a přejmenoval se na Chimik Moskevská oblast. Po roce se Říha vrátil do české extraligy a do Pardubic, se kterými v loňské sezóně postoupil do finále play-off. V nové sezóně se Východočechům pod jeho vedením nedařilo a Říha byl odvolán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články