Hlavní obsah

Hokejový trenér Říha bude trénovat Spartak Moskva

MOSKVA

Český hokejový kouč Miloš Říha se stal novým trenérem Spartaku Moskva. Podle informací ruských médií se kouč, který byl před nedávnem odvolán ze střídačky extraligových Pardubic, dohodl s vedením aktuálně osmnáctého týmu superligy na smlouvě do konce sezóny.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha

Článek

"Kontrakt jsme ještě nepodepsali, s vedením klubu stále ještě diskutujeme o řadě věcí. Myslím si ale, že to nebude problém," řekl Říha v rozhovoru pro deník Sport Express.

Přestože ještě o víkendu tvrdil, že je pouze jedním z řady kandidátů na místo Valerije Bragina, již 7. prosince sledoval osobně duel Spartaku v Podolsku. Díky tomu získal i lepší přehled o týmu Spartaku. "Je to dobré mužstvo, které má ale jeden problém - dává málo branek. Na druhou stranu jich i málo dostává. Většinou prohrávají 1:2 nebo 2:3," soudil Říha, který již v pondělí vedl trénink v novém působišti.

Zkušený kouč se do Ruska vrací po roce a půl. V sezóně 2005/06 vedl Chimik Voskresensk, který se poté přestěhoval do Mytišči a přejmenoval se na Chimik Moskevská oblast. Na rozdíl od předešlého angažmá se ale bude muset zřejmě obejít bez pomoci svých krajanů. V kádru Spartaku momentálně žádný Čech není a Říha ani nepočítá s tím, že by si přivedl českého asistenta jako v Chimiku.

"Prvotně nemám ještě podepsanou smlouvu já. O něčem podobném ale teď neuvažuji, možná, kdybych tým vedl i v příští sezóně. A co se hráčů týká, je to podobné. Všichni jsou pod smlouvami," řekl Říha. Premiéru na střídačce Spartaku by měl český trenér absolvovat 19. prosince, kdy se moskevský klub utká s Torpédem Nižnyj Novgorod.

Reklama

Související témata: