Hlavní obsah

Trenér Vůjtek zažil v Rusku úspěšný návrat

MOSKVA

Trenér Vladimír Vůjtek se vrátil do ruské ligy triumfálně. Zkušený kouč, který krátce před Vánoci přijal angažmá v Dynamu Moskva, při své premiéře na Štědrý den oslavil jasnou výhru 6:1 nad Omskem. Jeho tým se díky tomu posunul na šesté místo v tabulce.

Foto: PRÁVO

Trenér Vladimír Vůjtek

Článek

Po vyrovnané první třetině Dynamo soupeře v dalším průběhu přehrálo jednoznačně 5:0. "S hráči jsem absolvoval jeden trénink, takže těžko můžu říct, jak na tom mužstvo je. Ale je vidět, že přede mnou vedl tým Vladimir Krikunov, jeho práce je na fyzičce hráčů patrná," uvedl Vůjtek, který se vrátil k trénování po rok a půl dlouhé pauze.

První porážku po svém návratu do ruské ligy naopak v pondělní utrpěl kouč Miloš Říha, jehož Spartak Moskva podlehl 2:3 po samostatných nájezdech v Podolsku. Až rozstřel určil v 37. kole vítěze hned v pěti zápasech.

Z českých hráčů se nejvíce dařilo Janu Markovi, který dal vítězný gól Magnitogorsku na ledě Chimiku a ještě přihrál na další branku Jaroslavu Kudrnovi. Obhájci titulu vyhráli 3:1.

Dušan Salfický vychytal Torpedu Nižnij Novgorod vítězství 3:1 nad Togliatti, Milan Hnilička v brance Ufy při výhře 3:2 na nájezdy na ledě CSKA Moskva chyběl.

Výsledky 37. kola ruské ligy:
Čerepovec - Novokuzněck 1:2 SN, MVD Podolsk - Spartak Moskva 3:2 SN, Jaroslavl - Novosibirsk 4:3, Nižnij Novgorod - Togliatti 3:1, Nižněkamsk - Chabarovsk 4:3 SN (za hosty Platil 0+1), Chimik MO - Magnitogorsk 1:3 (za hosty Marek 1+1, Kudrna 1+0), Petrohrad - Čeljabinsk 3:2, CSKA Moskva - Ufa 2:3 SN (za domácí Kohn 0+1), Dynamo Moskva - Omsk 6:1, Kazaň - Viťaz Čechov 2:1 SN.

Reklama

Související témata: