Hlavní obsah

Hokejisté Kazaně vytvořili s 217 trestnými minutami světový rekord

KAZAŇ

Hokejisté Kazaně vytvořili v úterním utkání 40. kola ruské superligy s Traktorem Čeljabinsk světový rekord s 217 trestnými minutami. V poslední minutě se už za rozhodnutého stavu 7:5 pro AK Bars odehrála hromadná bitka, po které udělili sudí Sergej Semjonov i 14 trestů do konce utkání a celkově se tak počet trestných minut zastavil pro ruskou nejvyšší soutěž na rekordním čísle 378.

Článek

V zápase se objevili i dva čeští hokejisté, z hromadném potyčky ale vyšli bez trestu. Marek Vorel z Čeljabinsku k této bilanci přispěl v 48. minutě jen dvouminutovým vyloučením za faul, Petr Čajánek z Kazaně neinkasoval žádný trest.

Kazaň překonala dosavadní maximum nejtrestanějšího týmu světa v jednom zápase, který držela od března 2004 Philadelphia. Ta tehdy v duelu s Ottawou inkasovala 213 trestných minut, ale srovnání s Kazaní je trochu klamavé. Za trest do konce utkání se totiž v NHL uděluje jen desetiminutová taxa, zatímco v soutěžích Mezinárodní hokejové federace dvacetiminutová. Proto při evropských pravidlech by Philadelphia měla dokonce 313 minut.

Disciplinární komise udělila nejvyšší tresty Grigoriji Šafigulinovi a Alexandru Stěpanovovi, kteří nesmí nastoupit ve dvou zápasech, a pokud nezaplatí pokutu 30 000 rublů, tak ještě v dalších šesti. Stop na jedno utkání a k tomu další tři nebo pokutu 15 000 vyfasovali gólman Mika Noronen, Andrej Zubarev, Kirill Petrov a Alexej Jemelin z Kazaně a gólman Sergej Mylnikov, Alexej Zavaruchin, Denis Bajev, Konstantin Kasjančuk a Oleg Poganovič.

Reklama

Související témata: