Hlavní obsah

Marek: Nesmím to říct, ale prémie za Super Six jsou hodně vysoké

Dvěma góly se ve finále hokejového turnaje Super Six blýskl útočník Magnitogorsku Jan Marek. V pikantním duelu s bývalými spoluhráči z pražské Sparty tak pomohl svému klubu k jednomu z hlavních cílů v letošní sezóně. "Ten druhý je postoupit do finále ruské Superligy," říká osmadvacetiletý forvard v rozhovoru pro Právo.

Článek

Dal jste dva góly bývalým spoluhráčům ve finále Evropského poháru hokejových mistrů. Jaké máte z domova ohlasy na váš výkon?

Neměl jsem čas jít na internet, protože jsme hned z Petrohradu zamířili do Novosibirsku, kde v úterý hrajeme zápas. Co o našem vítězství soudí v Česku nevím, ale v Rusku jsou toho každopádně plné noviny. A jsou to příjemné ohlasy.

Měl jste po finálovém zápase se Spartou čas rozebrat to s Petrem Tonem nebo Martinem Štrbou, se kterými jste hrál v jednom útoku při zisku českého titulu v roce 2006?

Právě, že ne. Po zápase se k nám do šatny nahrnulo vedení klubu. A když skončily oslavy, tak už kluci byli pryč. Volal jsem si jen s Petrem Tonem a ten mi gratuloval.

Neříkejte, že vůbec nenadával?

Tak to tedy vůbec ne (pousměje se).

Ruku na srdce, čekal jste, že ve finále se střetnete právě se Spartou?

Když kluci přiletěli, tak se mi zdáli ve velké pohodě, ale báli se, aby neschytali nějaký debakl. To, co pak předváděli, však byl velký koncert. Hráli parádně, stříleli spoustu gólů. I ve finále byli skvělí. Kdyby za stavu 2:2 využili některou ze šancí, tak jsme to těžko vyrovnávali.

Zaskočil jste vůbec v průběhu petrohradského turnaje za bývalými spoluhráči?

Zašel jsem za klukama na pokoj k masérům a bylo to super! Pokecali jsme, cítil jsem se tam vážně dobře. Zasmál jsem se, přišel jsem na jiné myšlenky. Bylo to moc fajn.

Nezastesklo se vám trochu po sparťanské partičce? V Rusku si takovou pohodu asi neužijete.

Když jsem tam seděl s maséry, tak jsem si říkal, jaké by to bylo pořád hrát za Spartu. Člověk vnímá, že v Magnitogorsku to není tak uvolněné.

Vyvážit vám to ale mohou astronomické prémie, které jste obdrželi za vítězství v petrohradském turnaji. Kolik to tedy bylo?

(Chvilku přemýšlí) V klubu jsme se dohodli, že to bude interní záležitost. Nesmím to říct, ale je to vážně dost peněz. Prémie jsou dost vysoké.

Říkáte, že je to spousta peněz. To ale na vás musel být zároveň pěkně velký tlak ze strany vedení. Je to tak?

Od začátku sezóny jsme od šéfů klubu měli jen dva úkoly. Vyhrát turnaj v Petrohradu a postoupit do finále ruské ligy. Půlku máme za sebou. V lize jsme zatím druzí a v play-off se uvidí.

A co oslavy? Vytáhli Rusové v letadle alespoň pár lahví vodky?

Ale to jo. Kluci koupili piva, aby cesta líp ubíhala. I nějaké ty vodečky padly, ale my byli tak utahaní, že jsme to moc nepřeháněli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články