Hlavní obsah

Český hokejový obránce Novák opouští Kärpät Oulu

OULU

Českého hokejové obránce Jana Nováka se dotkly poslední změny v týmu lídra finské nejvyšší soutěže Kärpätu Oulu. Osmadvacetiletý zadák si podle oficiálních internetových stránek klubu hledá se svým agentem nové angažmá. Novák přišel do Oulu v polovině listopadu poté, co v této sezóně skončilo předčasně i jeho angažmá ve švédské Skelleftee.

Článek

Novák odehrál za Kärpät ve finské lize 19 utkání a připsal si dvě asistence. Na nedávném turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu vstřelil ve dvou zápasech jednu branku. Účastník mistrovství světa v Praze v roce 2004 v tuzemsku působil v extralize jen ve Slavii, kde trénoval i před odchodem ze Švédska do Finska. Novák je přítelem dcery trenéra a generálního manažera Slavie Vladimíra Růžičky Evy. Minulý ročník hájil barvy ruské Kazaně, s níž vyhrál i Super Six.

Do Kärpätu, jehož barvy hájí také čeští útočníci Michal Broš a Ondřej Kartěna, naopak přišli nově zadáci Kari Haakana ze Skelleftey, Juho Jokinen z TPS Turku, brankář Andy Chiodo s útočníkem Jonasem Anderssonem z Hämeenlinny.

Reklama

Související témata: