Hlavní obsah

Karalahti byl obviněn z pašování drog, hrozí mu šest let vězení

Kontroverzní hokejový obránce Jere Karalahti byl obviněn z pašování drog a hrozí mu až šest let vězení. S bývalým hráčem NHL a dalšími 18 lidmi, z nichž někteří jsou členy motorkářského gangu, v úterý začal soud ve věznici v Espoo, kde je Karalahti od listopadu ve vazbě.

Článek

Dvaatřicetiletý Karalahti je obviněn z toho, že propašoval do Finska čtyři kilogramy amfetaminu. Podle obžaloby si hokejista s drogovou minulostí pašováním vydělal zhruba 20 tisíc eur. Obvinění nicméně popřel.

Celý drogový gang je podezřelý, že během minulého roku dovezl z Estonska do Finska zhruba 20 kilogramů amfetaminu a několik stovek gramů kokainu.

Mnohonásobného finského reprezentanta Karalahtiho si odvedla policie začátkem listopadu přímo z tréninku Kärpätu Oulu. Dres finských mistrů oblékl člen All-Star týmu mistrovství světa 1998 a 1999 v létě poté, co se zavázal dodržovat přísnou klubovou politiku ohledně alkoholu a drog.

Karalahtiho problémy s návykovými látkami ho stály kariéru v NHL, kde v letech 2000-2002 hrál za Los Angeles a Nashville. Finský obránce a dlouholetý hráč IFK Helsinky v zámoří skončil poté, co byl suspendován na šest měsíců za třetí prohřešek proti pravidlům soutěže týkající se návykových látek.

První vážné Karalahtiho problémy s drogami se datují do roku 1996, kdy byl zatčen za držení marihuany, amfetaminu a heroinu.

Reklama

Související témata: