Hlavní obsah

Pokud nepůjde do vězení, měl by Karalahti hrát hokej za Slovan

HELSINKY

Pokud neskončí ve vězení, měl by kontroverzní hokejový obránce Jere Karalahti hrát slovenskou extraligu za Slovan Bratislava. Úřadující mistr se s mnohonásobným finským reprezentantem předběžně dohodl na smlouvě do konce sezóny. K týmu by se měl někdejší hráč NHL připojit, až skončí soud, kde Karalahti čelí obvinění z pašování drog. O dohodě s hráčem dnes informovaly internetové stránky Slovanu.

Článek

Dvaatřicetiletý Karalahti je obviněn z toho, že propašoval do Finska čtyři kilogramy amfetaminu. Podle obžaloby si hokejista s drogovou minulostí pašováním vydělal zhruba 20 tisíc eur. Kromě něj je před soudem dalších 18 lidí, z nichž někteří jsou členy motorkářského gangu. Celý drogový gang je podezřelý, že během minulého roku dovezl z Estonska do Finska zhruba 20 kilogramů amfetaminu a několik stovek gramů kokainu.

Soud z bezpečnostních důvodů zasedá ve věznici v Espoo, kde je hokejista ve vazbě. Karalahti obvinění popřel.

Policie ho odvedla přímo z tréninku Kärpätu Oulu

Mnohonásobného finského reprezentanta si odvedla policie začátkem listopadu přímo z tréninku Kärpätu Oulu. Dres finských mistrů oblékl člen All Star týmu mistrovství světa 1998 a 1999 v létě poté, co se zavázal dodržovat přísnou klubovou politiku ohledně alkoholu a drog.

Karalahtiho problémy s návykovými látkami ho stály kariéru v NHL, kde v letech 2000-2002 hrál za Los Angeles a Nashville. Dlouholetý hráč IFK Helsinky v zámoří skončil poté, co byl suspendován na šest měsíců za třetí prohřešek proti pravidlům soutěže týkající se návykových látek.

První vážné Karalahtiho problémy s drogami se datují do roku 1996, kdy byl zatčen za držení marihuany, amfetaminu a heroinu.

Reklama

Související témata: