Hlavní obsah

Hokejista Rosa stráví další dvě sezóny v Omsku

OMSK

Český hokejový útočník Pavel Rosa se dohodl na nové dvouleté smlouvě s Omskem a bude hájit barvy Avangardu až do konce sezony 2009/10. Třicetiletý kanonýr působí v sibiřském klubu od roku 2006 a je v této sezoně třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. ČTK informoval o prodloužení kontraktu František Tausch ze společnosti Global Management Group, která Rosu zastupuje.

Foto: www.dynamo.ru

Český hokejový útočník Pavel Rosa

Článek

"O Pavla měly zájem další kluby, především z Moskvy. Dohodli jsme se v Omsku. Pavel je tam spokojený a Avangard mu nabídl lukrativní smlouvu," řekl ČTK Tausch. Rosa má před dnešním utkáním v Čeljabinsku na kontě z 50 duelů v této sezóně 32 bodů za 18 branek a 14 asistencí. Lépe jsou na tom jen dva jeho spoluhráči Alexej Kaljužnyj a Anton Kurjanov.

V Rusku působí litvínovský odchovanec s krátkou přestávkou od roku 2004, kdy se vrátil ze zámoří a oblékl dres Dynama Moskva. Pouze na konci ročníku 2005/06 působil ve švédském celku Timra IK. V ruské superlize má na kontě 212 utkání a 151 bodů za 78 gólů a 73 přihrávek. V roce 2006 slavil s Dynamem triumf na turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu.

Před příchodem do Ruska se snažil prosadit v NHL, ale v Los Angeles dostal šanci jen v 36 duelech, v nichž zaznamenal 18 bodů za pět tref a 13 asistencí. Převážně působil na farmě a v sezóně 2003/04 se stal v dresu Manchesteru Monarchs nejproduktivnějším hráčem AHL s 88 body ze 77 utkání. John B. Sollenberger Trophy získal jako jediný Evropan v historii. V letech 2000 až 2002 působil Rosa také ve Finsku v Hämeenlinně a Jokeritu Helsinky.

Reklama

Související témata: