Hlavní obsah

Irgl nasázel Petrohradu čtyři góly, Jaroslavl srovnala stav série

Hokejista Zbyněk Irgl předvedl v pátečním utkání čtvrtfinále play-off ruské ligy málo vídané střelecké představení. Český reprezentační útočník přispěl k vítězství Jaroslavle nad Petrohradem čtyřmi góly a pomohl vyrovnat stav série na 1:1. Lokomotiv dnes vyhrál 5:1 a oplatil svému soupeři čtvrteční porážku 0:4.

Článek

Sedmadvacetiletý Irgl se trefil v každé třetině a na tři góly mu přihrála bývalá hvězda NHL Alexej Jašin. V osmifinále proti Togliatti bývalý juniorský mistr světa skóroval dvakrát.

Mimořádně dramatický zápas rozhodl na ledě CSKA Moskva útočník Kazaně Petr Čajánek. Hosté sice už na začátku druhé třetiny vedli 5:1, pak však čtyřikrát inkasovali a tým z metropole v 51. minutě srovnal na 5:5. Čtyři minuty nato se však prosadil Čajánek a zajistil svému mužstvu Ak Bars druhou výhru v sérii.

Tu dnes získal také vítěz základní části Ufa, která zdolala 2:1 Čerepovec. Hostující Severstal se sice dostal do vedení, když domácího gólmana Jerjomenka překonal obránce Petr Čáslava, favorit však dvěma góly i za přispění Michala Mikesky zápas otočil.

Vyhrát druhý zápas na soupeřově kluzišti se podařilo Dynamu Moskva pod vedením trenéra Vladimíra Vůjtka. Jeho svěřenci zvítězili na ledě mistrovského Magnitogorsku 4:2 a vyrovnali na 1:1.

Celé play-off ruské superligy se hraje na tři vítězné zápasy.

Rusko - čtvrtfinále play-off, 2. zápasy
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 2:4, stav série 1:1; Ufa - Čerepovec 2:1 (Mikeska 0+1 - Čáslava 1+0), stav série 2:0; Jaroslavl - Petrohrad 5:1 (Irgl 4+0), stav série 1:1; CSKA Moskva - Kazaň 5:6 (Kohn 0+1 - Čajánek 1+1), stav série 0:2.

Reklama

Související témata: