Hlavní obsah

Brankáři Slovanu Hovimu prý vstřelený gól rodiče neuvěří

BRATISLAVA

Fin Sasu Hovi se v sobotním semifinálovém duelu stal prvním brankářem ve slovenské hokejové extralize, který vstřelil gól. Přestože se málo vídaným kouskem výrazně zapsal do historie soutěže, bude prý muset dlouho přesvědčovat rodiče, že nešlo o chybu ve statistice, ale že branku skutečně vstřelil.

Článek

"Je to paráda, něco úžasného," řekl pětadvacetiletý brankář serveru pravda.sk. "Schoval jsem si puk a až dcera Saaga vyroste, řeknu jí, jak důležitý gól jsem dal," dodal Hovi, který se o radost z branky podělí také s rodiči. "Sledovali zápas na internetu a určitě budou volat a ptát se, kde se stala chyba. Budu je muset dlouho přesvědčovat, že nejde o chybu ve statistice, ale že jsem skutečně dal gól," žertoval po utkání.

Ve slovenské extralize jde během tří dnů o druhý významný zápis do historie. O první se postaral semifinálový soupeř Slovanu Dukla Trenčín, když ve čtvrtfinále dokázal senzačně otočit sérii s Martinem z 0:3 na 4:3. Druhý pak měl na svědomí Hovi, jenž se trefil střelou přes celé kluziště při power-play Trenčína dvě minuty před koncem a zpečetil tak skóre utkání na konečných 4:1.

"V poslední době jsem na tréninku zkoušel dlouhé přihrávky, ale většinou jsem se snažil rozehrát nebo jen puk vyhodit z pásma. Třeba ve Vsetíně jsem skoro vůbec nechodil za bránu a moje práce s holí tak byla horší," řekl finský brankář. "Něco takového jsem osobně nikdy neviděl, ale moc jsem si přál to někdy zažít. Také vím, že krajan Noronen dal gól v NHL," řekl Hovi.

Jestli bude muset za premiérovou trefu v dresu Slovanu něco zaplatit do týmové pokladny, jak je zvykem u hráčů z pole, to Hovi netuší. "První gól je tady za pět tisíc korun. Ale jestli se to týká i brankářů, to nevím..." prohlásil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články