Hlavní obsah

Rakouský hokej má mistra už před finále ligy

VÍDEŇ

Rakouský hokej zná svého mistra už před zahájením finále play off. Důvodem je skutečnost, že do rozhodující série se s obhájcem titulu ze Salcburku nečekaně probojovala Olimpia Lublaň, jež se rakouské nejvyšší soutěže účastní ještě vedle dalšího slovinského celku Jesenice a maďarské Alby Volán.

Článek

Fakt, že finále se hraje už "jen" o ligový pohár, je v alpské republice přijímán se značnými rozpaky. Kriticky se tváří hlavně Rakouský hokejový svaz (ÖEHV), který se jen nerad podvolil přání ligových klubů, aby soutěž v zájmu zvýšení kvality byla mezinárodní.

Nakonec ale i svaz souhlasil. Jak teď píše rakouský tisk, zřejmě proto, že v Rakousku si nikdo vůbec nepřipouštěl, že by se některý ze zahraničních klubů mohl dostat až do finále. Nově se nyní mluví o tom, že by rakouská liga měla být zase jen národní.

Hlavní manažer soutěže Christian Feichtinger to však odmítá a zdůrazňuje, že účast Lublaně ve finále je dokladem toho, jak je liga zajímavá a napínavá a že zahraniční účastníci jsou pro ni přínosem.

Určitý motivační problém prý mají i hokejisté mistrovského Salcburku. Proto rozhodně odmítli převzít trofej pro mistra země před skončením finálové série.

Reklama

Související témata: