Hlavní obsah

Hnilička: Ať dělám cokoli, stejně se nic nezmění

Velkým rozčarováním je zatím pro hokejového brankáře Milana Hniličku angažmá v Ufě. V ruské superlize už naplno běží play-off, ale český reprezentant zpravidla jen zahřívá lavičku náhradníků. V rozhovoru pro deník Právo Hnilička mimojiné přiznal, že se s takovou situací těžko vyrovnává. Radost má alespoň z výsledků Liberce, odkud do Ruska odešel.

Článek

Hokejová Ufa má za sebou v ruském play-off úspěšná dvě kola, ale vy osobně asi mnoho důvodů k radosti nemáte. Šanci dostáváte jen výjimečně.

Trenér mě přestal úplně hrát. V sérii s Čerepovcem jsem do brány vůbec nešel.

Ptal jste se kouče Michaljova, jaký má k tomu důvod?

Bavili jsme se o tom a k ničemu nedošlo. Spekulacemi na tohle téma už se nezaobírám. Snažím být připravený co nejlépe, abych, když mě pošlou na led, zachytal. Po Švédských hrách jsem šel do branky jen dvakrát. Vychytal jsem nulu, a pak jsem zase seděl. Ať dělám cokoli, na mé pozici se stejně nic nezmění.

V play-off jste se v brance Ufy ocitl pouze na ledě Chabarovsku při porážce 2:3. Nebral jste to od kouče jako ránu pod pás, že vás postavil právě tam, kde je pětihodinový časový posun a cesta bývá úmorná?

Hmm… Letěli jsme sedm hodin, na místo dorazili v šest ráno tamního času, šli jsme do postele a večer jsme hráli. Jak to jen říct. Byla to dost zajímavá zkušenost...

Do Ruska jste šel se slávou. Jak teď nesete tuhle situaci?

Není to nic příjemného, ale nejhorší už mám snad za sebou.

Je ruské angažmá zkušenost, z níž třeba něco vytěžíte?

Pochybuju, že mi to v budoucnu k něčemu bude. Ale třeba až mi někdy bude těžko, tak si řeknu, že klidně může být i hůř. (trpce se pousměje)

Není vám teď trochu líto, že nehrajete play-off v Liberci?

S tím nic nenadělám. Ale od Angela Krsteva, Leoše Čermáka nebo Lukáše Zíba vím, jak to v Liberci vypadá. A hlavně klukům ten úspěch strašně přeju.

Překvapilo vás, že ve čtvrtfinále vyprovodili Spartu 4:0 na zápasy?

Vůbec ne, já to čekal. Když se člověk podíval na výsledky v sezóně a srovnal je s faktem, že kluci mají Spartě co vracet, tak to překvapení určitě nebylo.

Kouč národního týmu Hadamczik prohlásil, že vám věří, i když nejste v zápasovém zápřahu. Probírali jste spolu okolnosti vašeho angažmá?

V kontaktu jsme. A jsme i domluvení, že po skončení ruské ligy nastoupím do kempu a odchytám přípravné zápasy.

Nemáte přece jen obavu, že by vám kvůli minimální vytíženosti v Ufě mohl uniknout šampionát v Kanadě?

Jasně, nehraju jako v Liberci, ale pořád mám za sezónu kolem 35 zápasů. Když jsem jel na mistrovství v roce 2001, tak jsem měl v Atlantě odchytáno podobné množství utkání. Kouč Hadamczik ví, že v tréninku pořád makám.

Reklama

Související témata: