Hlavní obsah

Karalahti dostal za obchod s drogami 20 měsíců podmíněně

ESPOO

Kontroverzní finský hokejista Jere Karalahti byl ve čtvrtek odsouzen za obchod s drogami. Soud v Espoo mu udělil dvacetiměsíční podmíněný trest a pokutu pokutu 10 000 eur (přes 250 tisíc korun). Někdejší hráč NHL se proti trestu hodlá odvolat. Podle agentury AP se odvolá i státní zástupce, který pro bývalého obránce Los Angeles Kings a naposledy Kärpätu Oulu požadoval šestileté vězení.

Článek

Dvaatřicetiletý Karalahti byl zatčen loni v listopadu přímo při tréninku Kärpätu. Společně s dalšími 18 lidmi z motorkářského gangu byl poté obviněn z obchodování s drogami. Hokejista měl podle vyšetřovatelů 20 000 eur financovat nákup čtyř kilogramů amfetaminů a kokainu a jejich propašování z Estonska do Finska. Karalahti, který má na kontě 176 zápasů v NHL v dresu Los Angeles a Nashvillu, však trvá na své nevině s tím, že jen splatil dluh. Co se s penězi stalo pak, prý už nebyla jeho starost.

Karalahti nemá potíže ve spojitosti s drogami poprvé. V roce 1996 byl zatčen za držení marihuany, amfetaminu a heroinu. V roce 2002 sice tvrdil, že už je pět let "čistý", nicméně krátce poté byl v NHL potrestán na šest měsíců za porušení programu boje proti návykovým látkám; nešlo však o drogy, ale o alkohol. Hokejista se po třech letech v zámoří vrátil zpátky do Finska, kde hrál za IFK Helsinky a před letošní sezónou podepsal smlouvu v Oulu.

Bývalý finský reprezentant se ještě před začátkem soudu předběžně dohodl na smlouvě do konce sezóny se slovenským mistrem Slovanem Bratislava. Kontrakt měl být dojednán v případě, že Karalahti nepůjde do vězení.

Reklama

Související témata: