Hlavní obsah

Hokejový kouč Miloš Holaň střídá ve Zvolenu krajana Svozila

Hokejisty Zvolena přebírá český trenér Miloš Holaň. Šestatřicetiletý kouč, který v poslední sezóně vedl juniory v norském Lillehammeru, vystřídá ve funkci krajana Ladislava Svozila. Ten u týmu skončil po vyřazení ve čtvrtfinále extraligy. S klubem už se podle internetových stránek klubu Holaň dohodl na dvouleté smlouvě s opcí.

Článek

Po cílevědomém trenérovi, kterého provází pověst náročného kouče, nesáhl Zvolen náhodou. "Přesně tato náročnost nám dosud trochu chyběla. Po letech, kdy jsme upřednostňovali trenéry s maximálním demokratickým přístupem, zkusíme jiný postoj, a to člověka, který bude mít maximální respekt. Uznávám, je to trochu riziko, ale na druhé straně se není třeba bát. Pokusíme se jít jinou cestou a dát důvěru někomu jinému," řekl pro oficiální web prezident klubu Róbert Mráz.

Bývalý vynikající obránce a vítkovický odchovanec Holaň dostal podruhé angažmá u mužstva v elitní soutěži. Loňskou sezónu zahájil právě ve Vítkovicích, ale po špatném startu byl odvolán a poté se vydal sbírat zkušenosti do Norska. Ve hře byl podle Mráze i současný vítkovický trenér Ernest Bokroš, ale kontakt prý obě strany navázaly příliš pozdě. "Ozvali jsme se mu pozdě, už měl předjednanou jinou nabídku," podotkl Mráz.

Reklama

Související témata: