Hlavní obsah

Explzeňský trenér Kučera bude trénovat na Slovensku Nitru

Český trenér Jiří Kučera povede v příští sezóně hokejisty Nitry. Dvaačtyřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 1996, který v lednu skončil na postu hlavního kouče extraligové Plzně, nahradí krajana Jana Nelibu. Ten vedl tým nejdříve společně s Rostislavem Vlachem, potom převzal od začátku ledna post hlavního trenéra po Vlachově odchodu do Zlína.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jiří Kučera na střídačce hokejistů extraligové Plzně - archivní fotografie

Článek

"S panem Kučerou jsme se dohodli na dvouleté smlouvě s opcí na další sezónu. Očekáváme, že po vhodném posílení se mužstvo pod jeho vedením zkonsoliduje a pomůže nám zapomenout na nešťastnou uplynulou sezónu," řekl na oficiálních stránkách klubu jeho ředitel Marián Lukáčik.

Nitra skončila v základní části slovenské extraligy desátá a do play-off se nedostala. "Naším jednoznačným cílem v nadcházející sezóně je postup do play-off. Kučerovým asistentem by měl být člověk z domácích kruhů," dodal Lukáčik. Hlavním kandidátem je prý Ivan Hrtús.

Kučera skončil na extraligové lavičce po necelých patnácti měsících, když byl v lednu odvolán a nahradil jej Miloslav Hořava. "Hned jak jsem dostal nabídku, přišli na řadu rozhovory s panem manažerem Dobrým a panem Lukáčikem. Mile mě překvapil jejich zájem a obrovská ochota o pozdvihnutí nitranského hokeje. Šlo o seriózní jednání, takže jsem neměl nad čím přemýšlet," uvedl Kučera.

Je tak dalším českým trenérem, který míří do slovenské extraligy. Ve Zvolenu střídá krajana Ladislava Svozila Miloš Holaň a do Liptovského Mikuláše zamířil Mojmír Trličík. Vedle Vlacha s Nelibou a Svozila ve slovenské nejvyšší soutěži v této sezóně působí také Antonín Stavjaňa v Trenčíně a Rostislav Čada v Košicích.

Reklama

Související témata: