Hlavní obsah

Reprezentace je pro Mojžíše příjemnou tečkou za špatnou sezónou

HAVLÍČKŮV BROD

Český hokejový obránce Tomáš Mojžíš si vychutnal premiéru v dresu národního týmu. Pětadvacetiletý rodák z Kolína si při středeční výhře 7:2 nad Běloruskem částečně spravil chuť po nevydařené klubové sezóně. Loni v létě po osmiletém působení v zámoří odešel do ruského Novosibirsku, ale klubu se vůbec nedařilo a Mojžíše navíc pronásledovala zranění.

Článek

"Reprezentační pozvánka mě hodně potěšila. Jsem rád, že jsem se toho dočkal. Doufal jsem v nároďák, když jsem šel do Evropy z Ameriky. Ale bohužel v Novosibirsku byla celá sezóna nepodařená a mě pronásledovala zranění," řekl Mojžíš. "Skončili jsme předposlední, mužstvu se vůbec nedařilo. Já si zlomil ruku, pak hned nohu. Alespoň teď na závěr mám takové zpestření."

V Rusku prožíval těžké období. Po dlouhém pobytu v Americe si zvykal na jiný život, navíc vynechal polovinu duelů Sibiru kvůli zranění. "Zvyknete si všude, ale bylo to spojené s tím, že se bohužel mužstvu vůbec nedařilo a začaly být problémy se vším. Nabalí se to, člověk víc vnímá věci okolo. Doufám, že už jsme si ten smolný rok vybral," navázal Mojžíš, jemuž prý v Rusku hodně pomáhal krajan Miloslav Gureň.

Mojžíš: Víc si teď vážím Čech

Beka, který má na kontě v NHL 13 utkání za Vancouver a St. Louis, napadlo, že měl zůstat za Atlantikem a nadále se prát v nižší AHL o prestižní ligu. "Ale nikdo nemohl čekat, jak sezóna dopadne. Mohlo to být naopak. Zkusil jsem si to, je to velká zkušenost, hlavně životní. Na všechno se dívám trošku jinak. Víc si vážím i Čech, když jsem doma," přiznal.

V Novosibirsku měl roční smlouvu a v létě se bude rozhodovat, kam povedou jeho další kroky. "Chci si chvíli doma odpočinout, pak si to rozmyslím. Uvidím, jestli nějaké nabídky vůbec přijdou, protože ta sezona nebyla dobrá. Sám mám trošku chuť to zkusit do Ameriky někam na kemp. Bude záležet, jestli někdo bude mít zájem," pokračoval Mojžíš.

Další působení v Rusku nezavrhuje. "Teď mám čas celé léto. Uvidím, kdo přijde s lepší nabídkou," dodal zadák, který v 29 utkáních v ruské superlize zaznamenal tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články