Hlavní obsah

Hokejový útočník Čajánek končí v Kazani a míří do Dynama Moskva

MOSKVA

Český hokejový útočník Petr Čajánek končí své působení v týmu Ak Bars Kazaň, ale zřejmě zůstane v ruské superlize. Trojnásobný mistr světa by se měl stát posilou Dynama Moskva, které trénuje český kouč Vladimír Vůjtek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Útočník Petr Čajánek

Článek

"V principu se dá říci, že Petr v Kazani skončil. Nedohodli jsme se na podmínkách nové smlouvy a je pravda, že jednáme s Dynamem. Zájem o něj mají ale i jiná mužstva," řekl v pátek hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Deník Sport Express uvedl, že dvaatřicetiletý hráč už podepsal s Dynamem smlouvu. "To nemohu potvrdit. Je ale pravda, že Dynamo má opravdu velký zájem," řekl Spálenka. Čajánek je do konce měsíce smluvně vázaný v Kazani.

Účastník pěti světových šampionátů a dvou olympijských her přišel do Ruska v průběhu sezóny z NHL, kde vypadl ze sestavy St. Louis. Za Kazaň odehrál včetně play off 43 zápasů, ve kterých nasbíral 43 kanadských bodů za osmnáct branek a 25 asistencí. I díky jeho výkonům mužstvo postoupilo až do semifinále ligy, ve kterém nestačilo na Ufu.

Reklama

Související témata: