Hlavní obsah

Obránce Pilař se stal čtvrtým Čechem v Magnitogorsku

MAGNITOGORSK

Obránce Karel Pilař rozšíří českou skupinu v Metallurgu Magnitogorsk. Mistr světa z roku 2001 se stal již čtvrtým českým hráčem, kterého ambiciózní ruský klub pro příští sezónu angažoval. V minulých dnech prodloužili své smlouvy útočníci Jan Marek a Jaroslav Kudrna, z Pardubic poté do předního superligového týmu přišel Tomáš Rolinek. ČTK v neděli o Pilařově příchodu informoval hráčův zástupce Robert Spálenka.

Článek

Kariéru třicetiletého obránce provázely v minulosti velké zdravotní problémy se srdcem, které se u Pilaře objevily poprvé v sezóně 2002/03. V další sezóně hrál, pravidelně nastupoval i v ročníku 2004/05 při výluce NHL v dresu Sparty. Potom se ale potíže vrátily a Pilař musel vynechat většinu z následujících dvou ročníků, nicméně loni na jaře se k hokeji vrátil a bez problémů odehrál i letošní sezónu.

V srpnu 2007 totiž podepsal kontrakt s Atlantou, ale v NHL si nezahrál. Na začátku sezóny dokonce krátce putoval do Chicaga, ale po týdnu jeho práva získala Atlanta zpět. Ani v jednom týmu se však do hlavní kanadsko-americké soutěže neprosadil a hrál na farmě. Za tým Chicago Wolves odehrál 44 zápasů, v kterých vstřelil dvě branky a připsal si 23 asistencí.

Reklama

Související témata: