Hlavní obsah

Jaroslavli Irglův gól nepomohl, Ufa je titulu blíž

JAROSLAVL

Hokejisté týmu Salavat Julajev Ufa jsou blíže zisku ruského titulu. Ve třetím zápase finálové série vyhráli na ledě Jaroslavle 4:1 a ujali se vedení 2:1 na zápasy, stačí jim už jen jedna výhra. Na vítězství se podíleli i čeští hráči Michal Mikeska a Miroslav Blaťák, jenž asistovali u třetí branky hostů. Jediný gól Jaroslavle vstřelil Zbyněk Irgl.

Článek

Ufa opět nastoupila v brance s Jerjomenkem, Milan Hnilička znovu jen zahříval lavičku náhradníků a mohl pozorovat rychlý gól svých spoluhráčů. Těsně po návratu vyloučeného Jašina na led se ve třetí minutě zápasu za hosty trefil Siďjakin. V šesté minutě zahrozil před brankářem Varlamovem ještě Pěrežogin, ale obránci mu nedali prostor na dorážku.

Domácí tak mohli odpovědět zásluhou Zbyňka Irgla. Jašin si vybruslil z rohu před branku, jeho střelu vyrazil gólman před sebe a volný puk odkopl obránce Tverdovskij přímo k českému útočníkovi, jenž vyrovnal. V 25. minutě se ale Ufa opět dostala do vedení, když v přesilové hře skóroval obránce Proškin.

Po polovině hrací doby už hosté vedli o dvě branky, když pro změnu využili dvojnásobnou početní výhodu. Po spolupráci českých hráčů Blaťáka s Mikeskou si gól připsal Kutějkin. V 34. minutě vystřelil na branku Irgl, dojíždějící Jašin ale na dorážku nedosáhl. Domácí hráči stále častěji ztroskotávali na Jerjomenkovi a Ufa hrozila z protiútoků, z jednoho takového hosté v 58. minutě přidala další gól po akci Kolcova s Pěrežoginem.

Ruská hokejová superliga, finále - 3. zápas:
Lokomotiv Jaroslavl - Salavat Julajev Ufa 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Irgl (Jašin) - 3. Siďjakin (Zavaruchin, Taratuchin), 25. Proškin (Těreščenko), 29. Kutějkin (Mikeska, Blaťák), 58. Pěrežogin (Kolcov).
Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: