Hlavní obsah

Ke starostovi musel Jágr v ponožkách

Martin Kézr (Moskva)

Kapitán Jágr Teamu dorazil do Moskvy o den dřív než jeho spoluhráči a přítomnost nejlépe placeného hráče NHL způsobila v ruské metropoli pozdvižení. Během nabitého víkendového programu přivedl organizátory do rozpaků jen jednou, když na sobotní schůzku se starostou Lužkovem dorazil naboso v sandálech.

Foto: koláž Novinky s použitím jagrteam.cz

Jágr Team

Článek

Do honosného sídla prvního muže Moskvy se ale musí v ponožkách. "Narychlo mi je v nejbližším obchodě koupili. Kdybych věděl, že tu bude jen dvacet stupňů, vzal bych si vlastní, jenže my odlétali z Prahy a teploměr ukazoval třiatřicet," smál se Jágr, který cestu z Prahy prospal, což komentoval slovy, že se na palubě nudí, a tak raději usne. Na letišti se vyhnul zdlouhavému pasovému odbavení, prošel VIP vchodem a ani nečekal na hokejový bágl, protože spěchal za starostou. V magistrátní budově byl šokován, že každou z 549 místností hlídá ochranka.

Lužkov Jágra zaujal

Z plánovaného krátkého setkání s Lužkovem se nakonec stala více než hodinová debata, při níž starosta vyzval Jágra na souboj v tenise. "Říkali mi, že hraje dost dobře, tak jsem souhlasil jedině za podmínky, že by se to uskutečnilo na ledě," vtipkoval český hokejista, jenž moskevskému představiteli věnoval dres Jágr teamu a křišťálovou vázu, na oplátku si odnesl keramický talíř a obří knihu s reprodukcemi nejznámějších ruských obrazů.

Před dvěma lety kapitána při první návštěvě Jágr teamu v Moskvě přijal přímo ruský prezident Putin, ale na Jágra udělal ohromný dojem i Lužkov. "Překvapil mě, jak byl úplně normální. Říkal, že hodně věří mladé generaci, to mi bylo sympatické. Zdá se mi, že Moskvu pozvedl," glosoval Jágr, který musel plánovanou návštěvu Rudého náměstí odložit na pondělí, neboť z radnice spěchal do galerie sochaře Ceriteliho, kterého průvodkyně označila za nejprodávanějšího umělce v hlavním městě.

Projel se i lodí

V nově postaveném hotelu Tiflis, kde čeští hokejisté během moskevské akce bydlí, pak Jágr poznal lahůdky gruzínské kuchyně a už musel spěchat na večerní tříhodinovou projížďku lodí po řece Moskvě. "Krásně nasvícené centrum města se mi moc líbilo," tvrdil Jágr, jenž v neděli spal dost dlouho a po vydatném obědě už jel do haly CSKA, kam přímo z letiště Šeremeťjevo mířil zbytek exhibiční sestavy českých hráčů z NHL. Další moskevský program už bude mít celý tým společný, včetně pondělní návštěvy Kremlu a obědu v chrámu Krista Spasitele.

Reklama

Související témata: