Hlavní obsah

Hokejista Brendl míří z Brynäsu do ruské ligy

STOCKHOLM

Český hokejista Pavel Brendl míří ze švédského Brynäs do ruské ligy, kde bude podle deník Dagens Nyheter oblékat dres Nižného Novgorodu. Jeden z nejproduktivnějších hráčů celé Elitserien opouští svůj dosavadní klub i přesto, že mu smlouva s Brynäsem dosud nevypršela.

Článek

Brendl, jehož deník označil za "jednoho z největších hráčů nynější nejvyšší švédské soutěže," měl kontrakt celkem na tři sezony a dosud z něj uplynula pouhá třetina. Důvodem souhlasu Brynäsu, který si s Brendlovým přispěním zajistil prvoligovou příslušnost až v baráži, je podle listu skutečnost, že klub již nemá prostředky na to, aby mu platil jeho vysoký plat.

Brendl má v Rusku dostat údajně jeden milión dolarů, jeho švédský klub pak navíc "odškodné" ve výši 350 000. K ziskům Brynäsu z celé transakce se přidá ještě úspora za Brendlovu nynější mzdu.

Brendl je tak třetím známým hráčem elitní švédské hokejové soutěže, který se vydává do Ruska. Nedávno na ruské nabídky kývli i Tony Martensson a Mattias Weinhandl. Podle Dagens Nyheter však seznam odchodů východním směrem Brendlovým jménem určitě neskončí.

Reklama

Související témata: