Hlavní obsah

Hokejista Klepiš havaroval, když ujížděl policejní hlídce

PRAHA

Český hokejista Jakub Klepiš doplatil o víkendu na příliš rychlou jízdu. V sobotu v ranních hodinách nezvládl nedaleko obce Doksy u Máchova jezera levotočivou zatáčku a havaroval se svým sportovním vozem BMW 650i. Klepiš i jeho spolujezdec vyšli z totálně zdemolovaného vozu bez úhony. Hokejový reprezentant se ale snažil ujet policejní hlídce.

Zdemolovaný vůz BMW Jakuba Klepiše.

Článek
Fotogalerie

Informaci o nehodě přinesli na svých internetových stránkách dobrovolní hasiči z Mimoně, kteří u nehody v sobotu krátce před šestou hodinou ranní zasahovali. Podle deníku Sport byl řidičem právě Klepiš, jméno spolujezdce není známo. Oba každopádně utrpěli lehká zranění, která musela ošetřit přivolaná záchranná služba.

Co je ovšem nejvážnější na celém případu je fakt, že řidič vozidla před nehodou ujel policejní hlídce. "Sportovní vůz BMW pohybující se v sobotu ráno ve směru na Mimoň byl stavěn policejní hlídkou. Na znamení policistů však řidič nereagoval a přidal plyn, což zřejmě následně způsobilo jeho havárii v příkopu u obce Doksy," řekla Sport.cz tisková mluvčí policie okresního ředitelství Česká Lípa Ivana Baláková.

Řidič se po nehodě podrobil dechové zkoušce, její výsledek pochopitelně policie nezveřejnila. Pokud by ale měl čisté svědomí, těžko by se snažil vyhnout kontrole silniční hlídky. Podle deníku Sport měl údajně řídič v krvi 1,4 promile alkoholu.

Jakub Klepiš má za sebou vydařenou hokejovou sezónu. Po návratu ze zámoří pomohl pražské Slavii vybojovat mistrovský titul a v dresu reprezentace se probojoval i na poslední mistrovství světa v Kanadě. Už předtím se navíc dohodl na lukrativním angažmá v ruském Omsku, kde se sejde i s Jaromírem Jágrem.

Reklama

Související témata: