Hlavní obsah

Klepiš: Udělal jsem chybu, ale policajti nás nehonili

OMSK/PRAHA

Po aféře s automobilovou nehodou, při které totálně zdemoloval své BMW, se hokejista Jakub Klepiš vydal na dalekou cestu do Ruska. Ve čtvrtek odletěl na Východ, aby se zapojil do přípravy svého nového zaměstnavatele Avangardu Omsk. Poté, co se připojil k týmu, poskytl rozhovor ruskému deníku Sport-Express. I když mluvil především o pocitech v novém angažmá, nevyhnul se ani otázkám na nepříjemnou havárii.

Článek

Co se stalo to ráno, kdy jste havaroval se svým autem?  

S kamarádem jsme si zajeli do obchodu koupit něco k jídlu a pití. Ale ve velké rychlosti jsem ztratil kontrolu nad vozem a skončili jsme v příkopě. Moc si toho nepamatuju, ale když jsem přišel k sobě, tak jsem viděl, že z auta moc nezůstalo. Můžu jen říct: díky bohu, že jsem zůstal naživu.

V českých novinách se psalo, že jste měl ujíždět policii?

Ne. Kdyby nám policisté přikazovali zastavit, tak bych to udělal. Co jsem viděl, tak policisté stáli u svého auta na krajnici a jen nás pozorovali. Nedávali povel k zastavení, ani se nepouštěli do žádné akce. U nás se objevili až poté, co se dozvěděli o naší havárii.

Mohla by ta nehoda ovlivnit nějak vaše působení v Avangardu?

Tu věc teď řeší moji zástupci. Asi bude následovat velká pokuta za nepřiměřenou rychlost, která havárii předcházela. Ale snad to nebude nic závažného a budu moci hrát hokej. Lidé dělají chyby, ale teď už to vrátit nejde. Já jsem hlavně rád, že jsem to přežil.

Vraťme se k hokeji. Když jste podepisoval smlouvu s Omskem, asi jste nepředpokládal, jak hvězdného spoluhráče budete nakonec mít...

To je jasné! I když spekulací kolem Jágrova příchodu byla spousta, moc velký význam jsem tomu nepřikládal. A rozhodoval jsem se dle svého uvážení, vždyť jsem měl i jiné nabídky z Ruska - od moskevských klubů Dynama a Spartaku.

Proč jste se nakonec rozhodl právě pro Avangard?

Rozebíral jsem to se svým spoluhráčem ze Slavie Jaroslavem Bednářem, který kdysi v Omsku už hrál. A řekl mi o klubu spoustu dobrého. A sešel jsem se i s generálním manažerem klubu a jedním z trenérů, dohodli jsme se rychle.

Neměl jste po úspěšné sezóně ve Slavii i nabídky k návratu do NHL?

Nějaké nabídky byly. Nicméně rozhodl jsem se, že teď nemá návrat do NHL smysl. Už jsem tam pár let odehrál a pořád putoval mezi hlavním týmem a nižší AHL. A hrát nějakou čtvrtou lajnu mě nezajímá. Teď navíc budu hrát v jednom týmu s Jágrem, který byl vždycky mým idolem...

Možná si spolu zahrajete v jednom útoku. Kdysi už v Omsku hrála česká řada Procházka-Patera-Vlasák...

To by nebylo špatné, ale uvidíme, co vymyslí trenéři. Já mohu jen poděkovat Omsku, že se mu podařilo dostat do týmu Jágra a splnit mi můj dávný sen (usmívá se).

Už jste někdy hrál v jednom útoku s hokejistou takové úrovně?

Se samotným Jágrem jsme se v klubu ani v reprezentaci nepotkali. Ale před několika lety se mi ve Washingtonu poštěstilo hrát v útoku s Ovečkinem. Tehdy v NHL teprve začínal, ale už tenkrát bylo vidět, jaký je to famózní hráč.

Reklama

Související témata: