Hlavní obsah

Obránce Philipp bude hrát ve švédské Lulee

LULEA

Český hokejový obránce Radek Philipp bude hrát v nadcházející sezóně za švédskou Luleu. Jednatřicetiletý zadák s reprezentačními zkušenostmi si hledal nové angažmá, protože měl původně působit v ruském Jekatěrinburgu, který ale byl kvůli finančním problémům vyřazen z nově vzniklé Kontinentální ligy. V uplynulé sezóně slavil Philipp v ruské nejvyšší soutěži titul s Ufou.

Článek

Bývalý hráč Vítkovic či Havířova si vyzkouší již třetí zahraniční soutěž. V sezóně 2003/04 působil ve Finsku v dresech Blues Espoo a Pelicans Lahti. Po nepříjemném krachu ruského angažmá už má Philipp jasno a po dvou letech v Ufě si zahraje Elitserien.

"Stalo se, co se stalo. Rusům vyčítám hlavně to, že nám informaci o problémech řekli tak pozdě. Když se 15. července dozvíte, že klub nebude hrát Kontinentální ligu, je to špatné. Většina týmů má plno, nové působiště se hledalo mnohem hůř," řekl v pátek Philipp serveru hokej.cz.

Jednou z variant byl v nedávné době i návrat do Vítkovic. "Kdyby mi pan (trenér a generální manažer Vítkovic Alois) Hadamczik nabízel podmínky, o kterých hovořil do novin, určitě bych nešel do Švédska, ale podepsal bych Vítkovice. Ať si to každý přebere, jak chce," doplnil Philipp, který se dohodl s Luleou na roční smlouvě. V novém působišti se setká s krajanem Martinem Chabadou.

Reklama

Související témata: