Hlavní obsah

Hokejista Philipp začne sezónu před odchodem do Luley v Košicích

KOŠICE

Český hokejový obránce Radek Philipp posílí v úvodu nadcházející sezóny Košice. Před odchodem do švédské Luley bude jednatřicetiletý zadák působit v týmu vicemistra slovenské extraligy do 15. září. Stihne tak od 12. do 14. září i kvalifikaci Ligy mistrů v Norimberku, kde budou Košice bojovat o jedno postupové místo s domácím týmem Sinupret Ice Tigers a Bernem. Uvedly to oficiální internetové stránky košického klubu.

Článek

Philipp opustil po dvou letech Ufu, s kterou letos slavil titul v ruské superlize. Původně mířil do Jekatěrinburku, ale toto angažmá zkrachovalo poté, co klub nesplnil podmínky a byl vyřazen z nové Kontinentální ligy. Philipp se dohodl na smlouvě s Lulea, ale kvůli tamním daňovým zákonům nebude hrát ve Švédsku od začátku sezóny.

"Vycházeli jsme z toho, že jsme chtěli mít pro kvalifikaci Ligy mistrů sedm až osm kvalitních obránců. Jsem rád, že nás Radek posílí, bude to sice jen na krátkou dobu, ale pravě v tom období nás čekají důležité momenty," řekl serveru trenér Košic Anton Tomko. Philipp se nedohodl s mateřskými Vítkovicemi. "Neměly o takové krátkodobé působení zájem. Jejich podmínkou bylo buď na rok, nebo vůbec," prohlásil Philipp.

V Košicích působí také další tři Češi - obránci Jaroslav Špelda, Petr Mocek a útočník Jan Kopecký.

Reklama

Související témata: