Hlavní obsah

Salák měl ve finské lize 43 zákroků, ale dostal čtyři góly

TAMPERE/BERLÍN

Gólman Alexander Salák byl v pátek v brance Turku na ledě Ilvesu Tampere v plné permanenci. Jednadvacetiletý Čech zlikvidoval 43 střel domácích hokejistů, nicméně další čtyři proklouzly za jeho záda a Ilves v ligovém utkání vyhrál 4:1.

Článek

Týmy s českými hokejisty v sestavě mají v německé lize po pátečních zápasech shodně šest bodů a uzavírají tabulku. Poslední Duisburg s Michalem Supem a Janem Alinčem vyhrál 3:2 v Kasselu a dotáhl se bodově na Kolín nad Rýnem Kamila Piroše, který utrpěl domácí debakl 1:6 s vedoucím Krefeldem. Třetí od konce je Ingolstadt s obráncem Jakubem Ficencem.

Německá liga:
9. kolo: Eisbären Berlín - Wolfsburg 6:2, Frankfurt - Hannover 3:2 v prodl., Iserlohn - Düsseldorf 1:3, Kassel - Duisburg 2:3, Kolín nad Rýnem - Krefeld 1:6, Norimberk - Mannheim 4:3.
16. kolo: Hamburk - Straubing 5:2.

Polák rozhodl o výhře Martina

Český obránce Jiří Polák v pátek ve slovenské extralize rozhodl půl minuty před koncem prodloužení o vítězství Martina 4:3 nad Žilinou. Na vítězný gól mu nahrál krajan Lukáš Říha, jenž si po skončení zápasu vysloužil desetiminutový trest za to, že v euforii hodil svou výstroj do hlediště.

Slovenská extraliga - 9. kolo:
Kežmarok - Slovensko 20 4:5, Košice - Poprad 4:2 (za domácí Špelda 0+2), Martin - Žilina 4:3 v prodl. (za domácí Polák 1+0, Appel a Říha oba 0+1), Nitra - Zvolen 2:4 (Podstavek 0+2 - Turek 1+0), Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš 8:1 (za hosty Heš 0+1), Trenčín - Skalica 4:1 (za domácí Křetinský 0+1).
Finská liga - 11. kolo:
Ilves Tampere - TPS Turku 4:1

Všichni tři čeští hokejisté v sestavě Davosu se trefili v pátečním utkání 10. kola švýcarské ligy proti Bielu. Také díky gólům Petra Tatíčka, Petra Sýkory a Josefa Marhy zvítězil lídr tabulky 7:6 po samostatných nájezdech.

Švýcarská liga - 10. kolo:
Ambri/Piotta - Rapperswil 1:3, Bern - Lugano 2:5, Curych - Langnau 5:1, Davos - Biel 7:6 po sam. nájezdech (za domácí Tatíček, Sýkora, Marha všichni 1+0), Zug - Fribourg 6:4, Ženeva - Kloten 4:3.

Reklama

Související témata: