Hlavní obsah

Hokejisté Král a Křetinský v Trenčíně končí

TRENČÍN

Čeští hokejisté Václav Král a Aleš Křetinský už nebudou hrát za Duklu Trenčín. Vedení momentálně osmého týmu slovenské extraligy s nimi v nejbližší době rozváže smlouvy. O Královy služby ztratili v Trenčíně zájem, Křetinský sám požádal o uvolnění.

Článek

Třiatřicetiletý útočník Král, jenž byl v minulé sezóně nejlepším střelcem play-off a měl velkou zásluhu na postupu Trenčína do semifinále, se nyní zotavuje ze zranění ramene. "Stále se doléčuje. Trénuje a bruslí s týmem, nemůže jít do fyzických kontaktů. Chceme se s ním rozloučit, i kdyby byl úplně v pořádku," citoval server Dukly generálního manažera klubu Eduarda Hartmanna.

Král získal s Trenčínem v roce 2004 mistrovský titul, pak hrál za Žilinu, s níž triumfoval v extralize předloni. Na Slovensku nastupoval také za Poprad, v české extralize oblékal dres Českých Budějovic, Plzně, Znojma a Sparty. V této sezóně odehrál dvě utkání, v nichž nebodoval.

Stejně starý obránce Křetinský požádal o uvolnění, aby se mohl vrátit domů do Brna. "Vyhověli jsme mu. V této chvíli se dotahují administrativní náležitosti," uvedl Hartmann. Křetinský letos nastoupil za Trenčín v 15 zápasech a zaznamenal čtyři asistence. Do Dukly přišel předloni ze Skalice, předtím hrál za Třinec, Vítkovice a nejdéle za Znojmo.

Reklama