Hlavní obsah

Polák chce v létě odejít z Anderlechtu, rád by do většího klubu

BRUSEL

Český fotbalový záložník Jan Polák přiznal, že by rád v budoucnosti odešel z bruselského Anderlechtu. Deník Sportwereld ve středu citoval Polákův výrok o tom, že tuto sezónu chce ještě dokončit v Bruselu, pak by ale rád zamířil do většího klubu. Polákovi vadí, že se klubu nedaří prosadit v evropských pohárech a už se prý i dohodl s vedením, že v případě zajímavé nabídky smí odejít.

Foto: Thierry Roge , Reuters

Jan Polák (druhý zprava) slaví se svými spoluhráči vstřelenou branku - ilustrační fotografie

Článek

"O odchod zatím nežádám, rád bych ale zamířil výš. Zbytek kariéry chci strávit jinde," citoval deník Poláka s tím, že by mohl odejít už příští rok v létě. "Pokud za mnou přijde nějaký tým s dobrou nabídkou, můžeme se o ní bavit. Když se dohodnou zbylé dvě strany, půjdu," dodal Polák s tím, že v nadcházející zimní přestávce od něj žádný přestup ještě nelze čekat.

Vedení klubu už se ale s jeho odchodem smířilo. "Už to od něj víme celkem jasně - na konci sezony odejde. Takže už musíme hledat náhradu," prohlásil v magazínu Knack manažer klubu Herman Van Holsbeeck.

V Bruselu už proto byl na návštěvě i Polákův agent Pavel Paska a podle belgických médií se dohodl na jasné strategii - pokud přijde skutečně zajímavý zájemce, může sedmadvacetiletý reprezentant odejít. Ještě v létě přitom Anderlecht o odchodu silového záložníka nechtěl ani slyšet. Zadarmo by ale rozhodně neodcházel, smlouvu má totiž až do léta 2011.

Reklama

Související témata: