Hlavní obsah

Duisburg prohrál kontumačně, zranili se mu oba brankáři

Necelých jedenáct minut do málo vídaného rozuzlení trval páteční zápas 36. kola německé hokejové ligy mezi Iserlohnem a Duisburgem. Hostujícímu týmu Füchse se totiž zranili oba gólmani, a protože se do brankářského neoblékl nikdo z hráčů v poli, utkání bylo ukončeno kontumačním vítězstvím domácích 5:0.

Článek

Problémy posledního týmu tabulky začaly v 10. minutě, kdy musel na střídačku gólman Ilpo Kuhonen. V brance ho nahradil Lukáš Lang, ale v kleci vydržel jen 74 sekund, než si poranil koleno. Na ukazateli sice svítil i díky brance hostujícího Michala Supa stav 1:1, kvůli nemožnosti pokračovat ale Lišky odjely domů do Duisburgu s prázdnou.

Podle pravidel sice má v případě zranění obou gólmanů tým právo na desetiminutovou přestávku a převlečení hráče v poli, tuto možnost však Duisburg nevyužil. "Nechtěl jsem tam ze zdravotních důvodů žádného hráče pustit. Dohodli jsme se s vedením, že nebudeme v zápase pokračovat," uvedl sportovní ředitel klubu Franz Fritzmeier.

Brankářské potíže v nejhorším týmu DEL by mohl vyřešit příchod gólmana Edgarse Masalskise, jehož klub získal dnes s Dynama Riga. Bývalého brankáře Karlových Varů vytlačil z branky lotyšského celku svými výkony Martin Prusek.

Německá hokejová liga - 36. kolo:
Hannover - Frankfurt 3:1, Ingolstadt - Augsburg 4:2 (za domácí Ficenec 0+1), Iserlohn - Duisburg 5:0 kontumačně, Kassel - Eisbären Berlín 3:4, Krefeld - Norimberk 2:3 v prodl., Mannheim - Kolín nad Rýnem 5:2 (za hosty Piroš 0+1), Straubing - Düsseldorf 0:1, Wolfsburg - Hamburk 7:1.

Reklama

Související témata: