Hlavní obsah

Salák s Dubou byli ve finské lize vyhlášeni hvězdami zápasů

HELSINKY

Čeští hokejoví brankáři Alexander Salák a Tomáš Duba v úterý odchytali ve finské lize rušné zápasy, v nichž si připsali čtyři desítky zákroků. Ačkoli byli oba vyhlášeni hvězdami svých utkání, z výhry se radoval pouze gólman Turku Salák.

Článek

Ten si v duelu na ledě Ilvesu Tampere připsal 44 zásahů a pomohl TPS k vítězství 2:1, za což byl odměněn titulem největší hvězdy. Bývalý sparťan Duba zlikvidoval v brance Pori na ledě Hämeenlinny 38 soupeřových střel, ale Ässät 1:2 prohrál. Duba si přesto vysloužil ocenění pro druhou hvězdu zápasu.

Do statistik se zapsal také útočník Jakub Šindel, jenž se asistencí podílel na jednom gólu Lahti při vítězství 10:2 nad týmem SaiPa Lappeenranta.

Turek dvěma góly neodvrátil porážku Zvolenu

Český útočník Filip Turek neodvrátil dvěma góly porážku hokejistů Zvolena 3:4 s Liptovským Mikulášem v úvodním kole nadstavbové části slovenské extraligy. Český trenér poraženého týmu Miloš Holaň nemohl využít služeb jiného svého krajana Libora Pavliše, jenž má zlomený malíček na ruce a bude chybět minimálně do konce února.

Asistencí se uvedl v Žilině obránce Vítězslav Škuta, jenž se do konce sezóny přesunul z Martina. Jeho nový tým v úterý prohrál 2:3 po samostatných nájezdech v Popradu.

Finská liga:
Hämeenlinna - Ässät Pori 2:1, Ilves Tampere - TPS Turku 1:2, Jokerit Helsinky - Tappara Tampere 1:4, Kärpät Oulu - KalPa Kuopio 4:2, Lukko Rauma - Blues Espoo 4:3, Pelicans Lahti - SaiPa Lappeenranta 10:2 (za domácí Šindel 0+1).
Slovenská liga - 1. kolo nadstavby:
O 1. až 6. místo:
Zvolen - Liptovský Mikuláš 3:4 (za domácí Turek 2+0, Dlouhý 0+1), Košice - Trenčín 5:4 v prodl. (za hosty Kudělka 1+0, Paroulek 0+3), Slovan Bratislava - Skalica 3:4 v prodl.
O 7. až 13. místo:
Banská Bystrica - Slovensko 20 5:1, Nitra - Kežmarok 2:4 (Podstavek 0+1 - Jelínek 0+1), Poprad - Žilina 3:2 po sam. nájezdech (za hosty Škuta a Javín oba 0+1).
Švédská liga - 45. kolo:
Lulea - Frölunda 4:2, Skelleftea - Färjestad 0:1, Timra - Rögle 3:2.
Německá liga - 44. kolo:
Kolín nad Rýnem - Norimberk 1:2, Düsseldorf - Ingolstadt 1:3.

Reklama

Související témata: