Hlavní obsah

Hokejový útočník Rosa bude hrát ve Švédsku za Rögle

ÄNGELHOLM

Český hokejový útočník Pavel Rosa bude po ukončení angažmá v ruském Omsku působit v Rögle. Uvedly to oficiální internetové stránky švédského klubu. Jednatřicetiletá posila má nováčkovi Elitserien pomoci v produktivitě a úniku z předposledního místa, které by po skončení základní části znamenalo účast v baráži.

Článek

"Hledali jsme posilu a Pavel je zkušený hráč a střelec, jakého jsme potřebovali," řekl klubovému serveru sportovní manažer Rögle Roger Hansson. Rosa už podobně zamířil do Švédska v sezoně 2005/06, kdy posílil z Dynama Moskva tým Timra IK. Za Rögle by měl nastoupit už ve čtvrtečním utkání proti Djurgaardenu.

Rögle ztrácí deset kol před koncem základní části na devátý Djurgaarden i desáté MODO Hockey tři body, na postupové pozice pro play off má pětibodovou ztrátu. "Nemohli jsme stát se založenýma rukama. Toto posílení ukazuje, že bereme závěr sezony vážně a chceme se dostat do play off," doplnil ředitel klubu Peter Hedlund.

Rosa v Omsku nastoupil naposledy 8. ledna, potom vypadl ze sestavy, v Rusku jen trénoval a vyčkával, jak se jeho pozice vyřeší. Nakonec se před pěti dny po oboustranné dohodě rozhodl angažmá v Avangardu ukončit, přestože měl kontrakt ještě na další sezonu. Rosa už byl na cestě z Omsku v listopadu, ale nakonec se do týmu s českým lídrem Jaromírem Jágrem vrátil. V této sezoně odehrál v KHL 35 zápasů a připsal si 16 bodů za osm gólů a stejný počet nahrávek.

V Rusku působil litvínovský odchovanec s krátkou přestávkou v Timře od roku 2004, kdy se vrátil ze zámoří a oblékl dres Dynama Moskva. Po krátkém působení ve Švédsku zamířil do Omsku. V roce 2006 slavil s Dynamem triumf na turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu.

Před příchodem do Ruska se Rosa snažil prosadit v NHL, ale v Los Angeles dostal šanci jen v 36 duelech, v nichž zaznamenal 18 bodů za pět tref a 13 asistencí. Převážně působil na farmě a v sezóně 2003/04 se stal v dresu Manchesteru Monarchs nejproduktivnějším hráčem AHL s 88 body ze 77 utkání. John B. Sollenberger Trophy získal jako jediný Evropan v historii. V letech 2000 až 2002 působil Rosa také ve Finsku v Hämeenlinně a Jokeritu Helsinky.

Reklama

Související témata: