Hlavní obsah

Český obránce Hrabal míří z farmy Edmontonu do švédského MODO

ÖRNSKÖLDSVIK

Český hokejový obránce Josef Hrabal přerušil působení na farmě Edmontonu a bude hrát v MODO Hockey, kde uzavřel smlouvu do konce sezony. Uvedly to oficiální internetové stránky švédského klubu.

Článek

Třiadvacetiletý Hrabal, který má v Edmontonu smlouvu ještě na příští sezónu, působil v poslední době o dvě třídy pod NHL v nižší ECHL v týmu Stockton Thunder. V novém působišti v Örnsköldsviku by si mohl zahrát i s hvězdným Peterem Forsbergem, který v mateřském klubu nastoupí, pokud mu to zdravotní stav po doléčení zraněné pravé nohy dovolí.

"Na působení v MODO se těším. O klubu jsem hodně slyšel a udělám všechno, abych mu pomohl k dobrému výsledku v sezoně," řekl klubovému serveru Hrabal. MODO je v současné době deváté o skóre za osmým Brynäs. "Josef je talentovaný bek, který má chuť se stále zlepšovat. Je šikovný, technický a velice dobrý bruslař," pochvaloval si posilu sportovní manažer MODO Ecke Holmberg.

Hrabal, jehož draftovali Oilers v roce 2003 jako celkově 248. v pořadí, podepsal s Edmontonem loni v létě dvouletou smlouvu. Do prvního týmu se však neprosadil. Putoval do nižší AHL, kde za Springfield zaznamenal v 17 zápasech jednu asistenci. Potom za Stockton odehrál osm utkání a nasbíral čtyři přihrávky. Před odchodem do zámoří bývalý hráč Vsetína, který má na kontě 12 utkání v reprezentaci, působil dva roky v ruském Čerepovci.

Reklama

Související témata: