Hlavní obsah

Forsberg se vrátil a hned se uvedl gólem

STOCKHOLM

Slavný hokejista Peter Forsberg se po dlouhé době představil divákům v soutěžním zápase. Ve švédské ligy ve čtvrtek nastoupil za tým MODO proti Skelleftee a hned se uvedl gólem, když v 16. minutě otevřel skóre zápasu.

Článek

Dvojnásobný olympijský vítěz, mistr světa a vítěz Stanleyova poháru hrál naposledy na jaře v NHL za Colorado, od té doby léčil zraněnou pravou nohu.

Původně se spekulovalo, že by se mohl objevit v národním týmu na Švédských hrách, Forsberg ale dal raději přednost přípravě s MODO. Díky úspěšné premiéře a výhře 4:1 se klub, ve kterém pětatřicetiletý centr vyrůstal, dostal na deváté místo tabulky.

V dalším utkání utrpěli hokejisté vedoucího Linköpingu debakl 1:6 na ledě Brynäs. O jedinou branku hostů se postaralo české duo Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč.

Švédská hokejová liga - 48. kolo:
Brynäs - Linköping 6:1 (za hosty Hlinka 1+0, Hlaváč 0+1), Djurgaarden - Lulea 5:2, Frölunda - Rögle 4:1, MODO Hockey - Skelleftea 4:1, Södertälje - Färjestad 3:2, Timra - HV 71 3:3 po prodl. (za hosty Piroš 0+1).
Finská hokejová liga:
Blues Espoo - Pelicans Lahti 3:1, IFK Helsinky - Hämeenlinna 3:6, Ilves Tampere - KalPa Kuopio 3:2, Jyväskylä - Tappara Tampere 4:0, SaiPa Lappeenranta - Kärpät Oulu 2:5, TPS Turku - Lukko Rauma 2:1 v prodl.

Reklama

Související témata: