Hlavní obsah

Lenerův Linköping prohrál popáté za sebou a klesl až na 4. místo

STOCKHOLM

Hokejisté Linköpingu v 52. kole švédské hokejové ligy doma prohráli 1:4 s Frölundou a připsali si již pátou porážku v řadě. V tabulce se tak propadli až na čtvrtou příčku. Na jediný gól svěřenců českého kouče Slavomíra Lenera přihrával Jan Hlaváč.

Článek

Asistenci si připsal i Martin Chabada, jehož Lulea doma porazila 2:1 HV 71 a vyhoupla se již na druhé místo.

Curych skončil v základní části švýcarské ligy druhý

Vítěz prvního ročníku Ligy mistrů Curych Lions si v závěrečném základní části švýcarské ligy vybojoval po výhře nad Bielem 7:2 konečné druhé místo. Využil tak zaváhání Klotenu na ledě Zugu, který si díky výhře zajistili poslední volné místo v osmičce pro play-off. Druhá pozice může být významná v případě, že by vítěz základní části Bern získal i mistrovský titul. Potom by převzal obhájce titul ve švýcarské soutěži Curych právo účasti v první kvalifikační fázi nového ročníku Ligy mistrů.

Ve čtvrtfinále play-off, které začne prvními zápasy ve čtvrtek 26. února, se utká Bern s Zugem a Curych s Fribourgem. Kloten, jehož barvy hájí český bek Radek Hamr, vyzve Ženevu a Davos s českými útočníky Petrem Sýkorou, Josefem Marhou a Petrem Tatíčkem se utká s Luganem. V zápasech play-out, jejichž série startují zároveň se čtvrtfinále a hrají se rovněž na čtyři vítězné zápasy bude hrát Langnau s Bielem a Rapperswil/Jona s celkem Ambri/Piotta, který vede český trenér Rostislav Čada a působí tam i reprezentační bek Zdeněk Kutlák.

Evropské hokejové ligy:
FINSKO:
Blues Espoo - Lukko Rauma 2:3, Hämeenlinna - Ässät Pori 6:1, IFK Helsinky - Tappara Tampere 1:3, Ilves Tampere - Jokerit Helsinky 2:4, KalPa Kuopio - SaiPa Lappeenranta 4:3, Pelicans Lahti - Jyväskylä 2:4, TPS Turku - Kärpät Oulu 3:4.
ŠVÉDSKO - 52.kolo:
Brynäs - Djurgaarden 4:2, Färjestad - MODO Hockey 6:3, Linköping - Frölunda 1:4 (za domácí Hlaváč 0+1), Lulea - HV 71 2:1 (za domácí Chabada 0+1), Skelleftea - Rögle 3:2, 18:30 Södertälje - Timra.
ŠVÝCARSKO - 50. kolo:
Ambri/Piotta - Ženeva 5:3 (za domácí Kutlák 1+0), Curych - Biel 7:2, Davos - Fribourg 5:2, Lugano - Langnau 2:5, Rapperswil - Bern 2:4, Zug - Kloten 5:1.
SLOVENSKO - 9. kolo nadstavby o 1. až 6. místo:
Zvolen - Slovan Bratislava 7:1 (Štrba 0+3, F. Turek a Dlouhý oba 0+1).

Reklama

Související témata: