Hlavní obsah

Zvolen nasázel Liptovskému Mikuláši šest branek a vede v sérii

PRAHA

Hokejisty Zvolena dělí už jen jedno vítězství od postupu do semifinále slovenské extraligy. V nedělním utkání porazili na domácím ledě Liptovský Mikuláš vysoko 6:1 a vedou ve čtvrtfinálové sérii 3:2 na zápasy. Šestý duel se hraje v úterý v Liptovském Mikuláši.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK

Martin Štrba (vlevo) ze Zvolena a Jiří Heš z Liptovského Mikuláše

Článek

Na vysoké výhře Zvolena se gólem a asistencí podílel i český útočník Filip Turek. "Myslím, že máme víc sil, než Mikuláš. Také hrajeme na čtyři pětky, zatímco soupeř na tři," řekl pro hokej.sk jeho spoluhráč Martin Gálik.

Liptovský Mikuláš je sice kousek od konce sezóny, ale věří v úspěch na domácím ledě v šestém zápase. "Vracíme se domů a určitě něco změníme. Ještě není nic ztracené, vše je i nadále otevřené," cituje slovenská agentura SITA českého kouče Liptovského Mikuláše Mojmíra Trličíka.

Čtvrtfinále play-off slovenské hokejové extraligy:
Zvolen - Liptovský Mikuláš 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Branky: 14. a 34. Tatar (na druhou F. Turek), 29. Gálik, 47. Huba, 48. Lelkeš, 59. F. Turek - 5. Cibula (Tomášek).
Stav série 3:2.

V předkole play-off německé ligy jsou blíže postupu do čtvrtfinále celky Wolfsburgu a Frankfurtu, které vedou shodně 2:1 na zápasy. Frankfurt drží vedení i přes nedělní porážku doma s Hamburkem, Wolfsburg se dostal do vedení po těsné výhře 1:0 v Augsburgu.

Předkolo play-off německé hokejové ligy:
Augsburg - Wolfsburg 0:1 (stav série 1:2); Frankfurt - Hamburk 1:2 (stav série 2:1).

Reklama

Související témata: