Hlavní obsah

Hadamczik je vážným kandidátem na post kouče Kolína nad Rýnem

KOLÍN NAD RÝNEM

Vítkovický trenér Alois Hadamczik je podle internetových stránek magazínu Eishockey News vážným kandidátem na post nového trenéra hokejistů Kolína nad Rýnem. Úřadující německý vicemistr má za sebou nepodařenou sezónu, v níž skončil až na předposledním patnáctém místě. Hadamczik působí ve Vítkovicích na postu hlavního kouče i generálního manažera od začátku této sezóny, předtím vedl tři roky českou reprezentaci.

Článek

V Kolíně nad Rýnem byli na začátku prosince odvoláni kanadský trenér Clayton Beddoes i jeho asistent Andreas Lupzig a tým převzal trenér brankářů Rupert Meister. V klubu v nevydařené sezoně skončil český útočník Kamil Piroš, který v lednu zamířil do švédského Jönköpingu a obléká dres HV 71.

Manažer Kolína nad Rýnem Rodion Pauels pracuje na obměně kádru a dal jasně najevo, že přijde i nový hlavní kouč. Právě s Hadamczikem se setkali na začátku 90. let ve Füssenu, kde český kouč působil u prvního týmu a Pauels u mládeže.

Šestapadesátiletý Hadamczik během svého působení u české reprezentace získal v roce 2006 bronz na olympijských hrách v Turíně a stříbro na mistrovství světa v Rize. O rok dříve s týmem do dvaceti let skončil třetí na světovém šampionátu v Grand Forks.

S Vítkovicemi v současnosti hraje čtvrtfinále extraligy proti Slavii, v Česku působil také v Olomouci, Třinci nebo Spartě. V tuzemské nejvyšší soutěži už odkoučoval šest set utkání.

Reklama

Související témata: