Hlavní obsah

Žilina se udržela ve slovenské extralize

Hokejisté Žiliny porazili nejslabší tým slovenské extraligy Kežmarok 7:3 a zajistili si ve skupině o udržení s předstihem účast mezi elitou i pro příští sezonu. Dvěma góly k páteční výhře přispěl český útočník Vladimír Škoda.

Článek

Dvakrát skóroval také Albín Podstavek, který byl jediným střelcem utkání jeho Nitry s Popradem. Vítězný celek se posunul o bod před svého soupeře.

Mezi těmito kluby se ve zbývajících dvou kolech rozhodne o účastníkovi baráže.

Šindel vstřelil jediný gól čtvrtfinále v Espoo

Český útočník Jakub Šindel vstřelil jediný gól pátečního úvodního čtvrtfinálového zápasu finské ligy, v němž hokejisté Lahti zvítězili v Espoo. Třiadvacetiletý hráč zlomil bezbrankový stav svou trefou sedm minut před koncem třetí třetiny a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Stejné ocenění získal i brankář Alexander Salák z TPS Turku. Ten zastavil 43 střel a vychytal svému týmu vítězství 3:1 na ledě nejlepšího celku základní části z Jyväskylä.

Vítězně do čtvrtfinálových sérií vstoupily i další hostující mužstva KalPa Kuopio a Kärpät Oulu.

Slovenská extraliga, skupina o udržení - 4. kolo:
Kežmarok - Žilina 3:7 (Jelínek 0+1 - Škoda 2+0), Nitra - Poprad 2:0 (Podstavek 2+0).
První zápasy čtvrtfinále play-off finské ligy:
Jyväskylä - TPS Turku 1:3 (za hosty Salák 43 zásahů), Blues Espoo - Pelicans Lahti 0:1 (Šindel 1+0), Hämeenlinna - KalPa Kuopio 0:3, Jokerit Helsinky - Kärpät Oulu 1:4.
První zápasy čtvrtfinále play-off německé ligy:
Düsseldorf - Krefeld 2:3, Mannheim - Norimberk 5:0, Hannover - Wolfsburg 2:1, Eisbären Berlín - Wolfsburg 5:3.
Švédská liga - 1. kolo baráže:
AIK Stockholm - Västeras 3:4 v prodl., Leksand - Södertälje 2:3, Växjö - Rögle 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Rosa 0+1).

Reklama