Hlavní obsah

Hlinka se těžko smiřuje s vyřazením

PRAHA

Šok z brzkého vyřazení v play off si prožil hokejový útočník Linköpingu Jaroslav Hlinka.

Článek

„Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom sedmý zápas série doma prohráli, o to drsnější je rea lita,“ líčí se 43 asistencemi nejlepší nahrávač základní části švédské ligy, jenž měl ve čtvrtfinále proti týmu Skelleftea bilanci 1+2.

Vicemistr vedený českým koučem Lenerem padl v prodloužení. Třetí nejdelší utkání ligové historie ukončil ve 103. minutě finský útočník hostů Koskenkorva. „Měli jsme výraznou převahu, jenže rozhodla náhodná střela. Těžko se pak takový konec kouše, když prakticky celou dobu tlačíte, soupeř ujede a je konec. Zvláštní ticho v kabině si budu dlouho pamatovat,“ přiznal Hlinka.

Linköping tak trochu doplatil na špatný odhad soupeře. Ve Švédsku si totiž čtyři nejlepší mohou soupeře pro čtvrtfinále vybrat a Lener po domluvě s manažerem volil Skelleftea, za niž hraje i český obránce Skrbek. „Určitě jsme měli na to přes ně přejít, musíme litovat dvou promarněných mečbolů,“ říkal Hlinka, podle něhož tým především doplatil na zahozené šance.

„Ze silné čtyřky jsme ze hry jen my, i když obhájce titulu HV 71 taky došel až k sedmému zápasu.“ V Linköpingu teď doufají, že jejich vyřazení v semifinále pomstí Färjestad s českým obráncem Ševcem v sestavě. Pokud by totiž vítězný tým základní části dosáhl až na titul, Linköping by získal právo účasti v kvalifikaci Ligy mistrů. „To by byla jen slabá náplast,“ připustil Hlinka, jenž se koncem března připojí k národnímu týmu. „Snad si spravím chuť,“ přál si.

Reklama

Související témata: