Hlavní obsah

Hokejový obránce Tesařík posílil Slovan Bratislava

BRATISLAVA

Český hokejový obránce Radim Tesařík se stal první posilou Slovanu Bratislava. Čtyřiatřicetiletý zadák s druhým týmem základní části slovenské nejvyšší soutěže, který vypadl v semifinále play off se Skalicí, podepsal tříletou smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

Tesařík strávil poslední dva roky ve Znojmě, které ale letos prodalo licenci na extraligu Kometě Brno. Bývalý reprezentační bek, jemuž skončila ve Znojmě smlouva, si v uplynulém ročníku připsal v základní části v 43 zápasech 18 bodů za čtyři branky a 14 asistencí. V 11 duelech skupiny o udržení zaznamenal dvě asistence.

Bývalý hráč Zlína, Vsetína, Vítkovic a Třince získal v české extralize čtyři mistrovské tituly a jeden oslavil i v Rusku v sezoně 2002/03 při působení v Jaroslavli.

"Je to náš nový Pavlas. Jsem velice rád, že jsme získali českého reprezentanta, zkušeného zadáka, výborného i na přesilovky," řekl serveru generální manažer Slovanu Maroš Krajči. Připomněl tak jiného českého beka, který v této sezóně po úspěšném působení v Bratislavě ukončil kariéru.

Reklama

Související témata: